Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΒραβευμένοι με αστέρια Michelin chefs υπογράφουν τα νέα μενού στις La Premiere και Business Class της Air France
Αεροπορικές εταιρείες

Βραβευμένοι με αστέρια Michelin chefs υπογράφουν τα νέα μενού στις La Premiere και Business Class της Air France

Κατά τη διάρκεια του έτους, Γάλλοι σεφ βραβευμένοι με αστέρια Michelin -οι Joel Robuchon, ο Michel Roth, ο Regis Marcon και ο Guy Martin- αναλαμβάνουν να δημιουργήσουν νέες γαστρονομικές απολαύσεις για το μενού της La Premiere.

Κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών, οι επιβάτες της Air France θα μπορούν να απολαμβάνουν νέα πιάτα που υπογράφονται από τον Regis Marcon στην κατηγορία θέσης La Premiere class και από τον Guy Martin στην Business class, στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων με αναχώρηση από το Παρίσι.  

Regis Marcon, ένας τριάστερος σεφ στην La Premiere
Με στόχο να συνεχίσει να εκπλήσσει τους επιβάτες της Air France στην La Premiere με την εφευρετική gourmet κουζίνα του, ο Regis Marcon υπογράφει δύο νέα ορεκτικά και επτά κυρίως πιάτα για τους επόμενους τρεις μήνες. Πρόκειται για μοναδικές γαστρονομικές δημιουργίες φτιαγμένες με τα καλύτερα γαλλικά προϊόντα. Επιλέγοντας τον τριάστερο αυτό σεφ, η Air France θέλει να προβάλει ακόμη περισσότερο το ρόλο της ως πρεσβευτή της φίνας γαλλικής κουζίνας διεθνώς. Ο Regis Marcon προσφέρει στους πελάτες της La Premiere designer suites αυθεντική κουζίνα, ενισχυμένη με προϊόντα της εποχής.

Δύο νέα ορεκτικά

  • Τερίνα κοτόπουλου, τον Οκτώβριο και Δεκέμβριο
  • Τερίνα πάπιας και άγριων μανιταριών τον Νοέμβριο  

Επτά νέα ζεστά κυρίως πιάτα
Τον Οκτώβριο:

  • Μοσχάρι με μανιτάρια μορχέλλες και gratin πατάτας
  • Χτένια, ψητός αστακός και λαχανικά julienne

Τον Νοέμβριο:

  • Φιλέτο χριστόψαρου σε λευκή σάλτσα με λουίζα, κανθαρέλλες και σπανάκι  
  • Μοσχαρίσιο κότσι
  • Κοτόπουλο με μαύρες μορχέλλες

Τον Δεκέμβριο:

  • Μπουγιαμπέσα με γατόψαρο και γαρίδες
  • Πάπια  pate en croute

Ο διάσημος σεφ του Le Grand Vefour, Guy Martin, στην Business Class
Με στόχο να εκπλήξει τους επιβάτες και επιβεβαιώνοντας για μία ακόμη φορά το ρόλο της ως πρεσβευτή της γαλλικής κουζίνας, η Air France εμπιστεύεται το μενού της Business Class για τους επόμενους τρεις μήνες στον Guy Martin, βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin. Με αναχώρηση από το Παρίσι και κατά τη διάρκεια των πτήσεων μεγάλων αποστάσεων και ορισμένων μεσαίων αποστάσεων, ο σεφ προσκαλεί τους επιβάτες να ανακαλύψουν την ποικιλία των έξι πιάτων, που είναι εμπνευσμένα από διεθνείς γεύσεις και ανανεώνονται κάθε δύο εβδομάδες:  

  • Μπακαλιάρος, ρύζι μπασμάτι με κουρκουμά, πουρές κολοκυθιού με κάσιους, σάλτσα καρύδας αρωματισμένη με πιπέρι Espelette
  • Μοσχάρι με τηγανητά άγρια μανιτάρια, αγκινάρα πουρέ και βιολογικά παντζάρια με σάλτσα φραγκοστάφυλου
  • Τηγανητές γαρίδες, μπρόκολο με τζίντζερ, πουρές κολοκύθας με σάλτσα οστρακοειδών και μαϊντανού
  • Ζυμαρικά orecchiette με καλάμάρι και ρόκα, ντομάτα αρωματισμένη με κόλιανδρο
  • Ψητό στήθος φραγκόκοτας, πουρές καροίτου και κάρδαμου, ριζότο οργανικής κόκκινης κινόα με χυμό κράνμπερι
  • Μοσχάρι με πιπέρι Maniguette, πέννες με οργανικό καλαμπόκι, λαχανικά και κρεμμυδάκια baby.

Για την εξυπηρέτηση στις σουίτες της La Premiere, η Air France συνεργάζεται με το Servair Culinary Studio, υπό την προεδρία του Joel Robuchon. Κατά τη διάρκεια του έτους, Γάλλοι σεφ βραβευμένοι με αστέρια Michelin αναλαμβάνουν να δημιουργήσουν νέες γαστρονομικές απολαύσεις για το μενού της La Premiere. Ο Joel Robuchon, ο Michel Roth, ο Regis Marcon και ο Guy Martin διαδέχονται ο ένας τον άλλο με στόχο να προσφέρουν την καλύτερη γαστρονομική εμπειρία στον αέρα. Τα προϊόντα υψηλής ποιότητας, οι γαλλικές φίρμες κύρους, ο σεβασμός στην εποχικότητα και στις λεπτές γεύσεις, η ισορροπία στα πιάτα που προτείνονται και η σταθερή ποιότητα, είναι μερικές μόνο από τις αρχές που έχουν θέσει οι σεφ ως πρεσβευτές της εκλεκτής γαλλικής κουζίνας και ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση της Air France.

Με τις “A la Carte” επιλογές που είναι διαθέσιμες σε όλες τις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων της εταιρείας με αναχώρηση από το Παρίσι-Charles de Gaulle, οι επιβάτες της La Premiere και της Business Class μπορούν να απολαύσουν περισσότερη ελευθερία στα φαγητό τους κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους, παραγγέλνοντας πριν την πραγματοποίηση της πτήσης τους ένα από τα έξι πιάτα,  χωρίς καμία επιπλέον χρέωση:

  • Κουζίνα Thai
  • Παραδοσιακό Κινέζικο
  • Γεύσεις της Ινδίας
  • Απολαυστικές γεύσεις Ιαπωνίας
  • Γεύση Κορέας
  • Καλάθι θαλασσινών

Οι πελάτες μπορούν να κάνουν κράτηση για το μενού της επιλογής τους κατά το διάστημα από 90 ημέρες έως και 24 ώρες πριν την αναχώρηση. Μπορούν να το επιλέξουν όταν κάνουν την αγορά του εισιτηρίου τους ή μέσω του airfrance.gr, στο “Manage your bookings”, στα εκδοτήρια της Air France και στο τηλεφωνικό κέντρο ή όταν κάνουν ηλεκτρονικό check online ή από το κινητό τους.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024