Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΒράβευση του Δήμου Χερσονήσου στα Best City Awards 2016
DMOs

Βράβευση του Δήμου Χερσονήσου στα Best City Awards 2016

Η σύσταση του DMO του Δήμου Χερσονήσου και η εκπόνηση στρατηγικού σχεδίου για τον τουρισμό στοχεύουν στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος του Δήμου Χερσονήσου μέσα από την υλοποίηση ενός πλάνου βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης, διαχείρισης και προβολής της περιοχής.

Ο Οργανισμός Επικοινωνίας Boussias Communications διοργάνωσε την Τελετή Απονομής των βραβείων Best City Awards 2016, χθες Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016, στην “Τεχνόπολις” του Δήμου Αθηναίων, όπου βραβεύτηκαν δήμοι, επιχειρήσεις, και οργανισμοί σε διάφορους τομείς όπως καινοτομία, περιβάλλον, προσβασιμότητα, κ.ά. Στην εκδήλωση αναδείχθηκαν και επιβραβεύθηκαν οι βέλτιστες πρακτικές που καθιστούν τις πόλεις ευφυείς καθώς και τα καινοτόμα έργα που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής στις πόλεις.

Ο Δήμος Χερσονήσου, που εκπροσωπήθηκε στην προαναφερθείσα Τελετή Απονομής από τον αντιδήμαρχο Τουρισμού & Απασχόλησης κ. Ευθύμιο Μουντράκη, τιμήθηκε για την ίδρυση του Οργανισμού Διαχείρισης Προορισμού – DMO με το Βραβείο Bronze στον ‘Πυλώνα Α – Liveable City’, στην κατηγορία “Τουρισμός”. Οι κατηγορίες που βρίσκονται στην συγκεκριμένη ενότητα αναγνωρίζουν τον σχεδιασμό, την καινοτομία και τις τεχνολογίες που αναπτύσσονται ή εφαρμόζονται για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών και επισκεπτών μιας πόλης, καθώς και της βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξής της.

Η σύσταση του DMO του Δήμου Χερσονήσου και η εκπόνηση στρατηγικού σχεδίου για τον τουρισμό στοχεύουν στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος του Δήμου Χερσονήσου μέσα από την υλοποίηση ενός πλάνου βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης, διαχείρισης και προβολής της περιοχής, καθώς και στην ανάπτυξη υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας προς τον ιδιωτικό τομέα και συμβολή στην προσαρμογή των τοπικών τουριστικών επιχειρήσεων του προορισμού του Δήμου Χερσονήσου στις σύγχρονες εξελίξεις και στις απαιτήσεις της διεθνούς τουριστικής αγοράς μέσα από τη λειτουργία τοπικού οργανισμού διαχείρισης προορισμού.  

Επιπρόσθετα, ενισχύεται ο ρόλος του προορισμού έναντι των υπολοίπων φορέων και την εδραίωση της σύμπραξης των όμορων Δήμων και των ιδιωτικών επιχειρήσεων του ευρύτερου τουριστικού κλάδου, καθώς και η αναβάθμιση της παρουσίας του προορισμού του Δήμου Χερσονήσου στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μέσα από αυτό στόχος είναι ο DMO του Δήμου Χερσονήσου να αποτελέσει το συντονιστικό όργανο όλων των εμπλεκόμενων φορέων προς την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος του προορισμού, τη δημιουργία σταθερών θέσεων απασχόλησης και την υποστήριξη της τουριστικής δραστηριότητας με όρους βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024