Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑπεργία του προσωπικού καμπίνας των Germanwings και Eurowings της Lufthansa
Αεροπορικές

Απεργία του προσωπικού καμπίνας των Germanwings και Eurowings της Lufthansa

Η απεργία οδηγεί σε ακύρωση 380 πτήσεων. Οι πτήσεις που επηρεάζονται είναι κυρίως στο εσωτερικό της Γερμανίας.

Το προσωπικό καμπίνας στις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους Germanwings και Eurowings της Lufthansa θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία σήμερα Πέμπτη 27 Οκτωβρίου, σε σχέση με τους όρους αμοιβής και εργασίας τους, ανακοίνωσε το σωματείο UFO.

Η απεργία οδηγεί σε ακύρωση 380 πτήσεων. Οι πτήσεις που επηρεάζονται είναι κυρίως στο εσωτερικό της Γερμανίας, και πιο συγκεκριμένα από Ντίσελντορφ, Κολωνία, Ντόρτμουντ, Αννόβερο, Στουτγκάρδη, Βερολίνο και Αμβούργο. Οι πτήσεις μακρινών απόστα΄σεων δε θα επηρεαστούν.

Το σωματείο UFO κάλεσε τα μέλη του σε απεργία μετά την αποτυχία να επιτευχθεί συμφωνία όσον αφορά στις συμβάσεις μικρής διάρκειας για τα πληρώματα καμπίνας. “Λυπούμαστε για το γεγονός ότι αυτή η κλιμάκωση των μέτρων είναι απαραίτητη. Αλλά οι διαπραγματεύσεις έχουν φθάσει σε ένα σημείο στο οποίο δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, από μια απεργία”, δήλωσε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου UFO Nicoley Baublies.

Η Lufthansa, η οποία χρησιμοποιεί τις περιφερειακές αεροπορικές εταιρείες Eurowings και Germanwings για να επεκτείνει τις low-cost δραστηριότητές της, κάλεσε το UFO να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

“Το κάλεσμα σε απεργία, λόγω διαφωνίας για προσωρινές συμβάσεις είναι ακατανόητο και παράλογο”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Lufthansa Martin Leutke.

Η Germanwings βρισκόταν σε καλό δρόμο για την επίτευξη συναίνεσης σχετικά με τις συμβάσεις για τα πληρώματα καμπίνας, έτσι η κίνηση από τα συνδικάτα να κλιμακώσουν τη σύγκρουση θα πρέπει να θεωρηθεί ως μια “κίνηση τακτικής”, δήλωσε η Lufthansa.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024