Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠαρουσίαση των ιαματικών πηγών των Περιφερειών Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας σε ελληνορωσικό φόρουμ
Ιαματικός τουρισμός

Παρουσίαση των ιαματικών πηγών των Περιφερειών Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας σε ελληνορωσικό φόρουμ

Η πρόεδρος του Δικτύου Πόλεων Ιαματικών Πηγών Περιφερειών Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας (ΔΙΑΜ) συμμετείχε σε συζητήσεις σχετικά με τις προοπτικές συνεργασίας του ΔΙΑΜ με ρωσικούς δήμους στον τομέα του τουρισμού υγείας και ευεξίας.

Συμμετοχή του Δικτύου Πόλεων Ιαματικών Πηγών Περιφερειών Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας (ΔΙΑΜ) στο Ελληνικό – Ρωσικό Φόρουμ για τη Διαπεριφερειακή και Διαδημοτική Συνεργασία στον Ανθρωπιστικό Τομέα (26 Οκτωβρίου) στην Αθήνα.

Το φόρουμ διοργανώθηκε στο πλαίσιο του αφιερωματικού Έτους Ελλάδας – Ρωσίας 2016, στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace & Thalasso της Αθήνας, με παρόντες βουλευτές του Κοινοβουλίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Ελληνικής Δημοκρατίας, εκπροσώπους υπουργείων, κοινωνικών οργανώσεων, εκπαιδευτικών και επιστημονικών ιδρυμάτων των δυο χωρών, αντιπροσωπείες από τη Μόσχα, την Αγία Πετρούπολη, το Καζάν, το Σότσι, το Νοβοσιμπίρσκ κ.ά.

Το φόρουμ επικεντρώθηκε στην ανάπτυξη των ελληνο-ρωσικών διαπεριφερειακών και διαδημοτικών σχέσεων στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού, της επιστήμης, της παιδείας και στις προοπτικές για την ανάπτυξη κοινών επιχειρηματικών σχεδίων.

Η πρόεδρος του Δικτύου Πόλεων Ιαματικών Πηγών Περιφερειών Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας (ΔΙΑΜ), κα Ελένη Ευσταθίου – Σπανού, παρέστη, ανταποκρινόμενη άμεσα στην έκτακτη πρόσκληση που δέχθηκε από την Πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα και παρουσίασε τους σκοπούς και τις δράσεις του δικτύου, καθώς και τις δυνατότητες ανάπτυξης του ιαματικού τουρισμού στις περιοχές των μελών του. Επίσης η κα Ευσταθίου – Σπανού συμμετείχε σε συζητήσεις σχετικά με τις προοπτικές συνεργασίας του ΔΙΑΜ με ρωσικούς δήμους στον τομέα του τουρισμού υγείας και ευεξίας.  

Σε συνέχεια των δράσεων που υλοποιούνται στο πλαίσιο του αφιερωματικού έτους φιλίας Ελλάδας – Ρωσίας 2016, πρόκειται να διεξαχθεί και το 4ο Ελληνo-Ρωσικό Κοινωνικό Φόρουμ (1-2 Νοεμβρίου 2016 στο Ζάππειο Μέγαρο), υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας και της Ρωσικής Πρεσβείας, στο οποίο το ΔΙΑΜ έχει επίσης κληθεί να συμμετέχει.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024