Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΠεριφέρεια Ιονίων Νήσων: 'Ζητάμε την ανάληψη για την τελική ευθύνη για τα αεροδρόμιά μας'
Περιφέρεια

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: 'Ζητάμε την ανάληψη για την τελική ευθύνη για τα αεροδρόμιά μας'

Η Περιφέρεια Ιιονών Νήσων θα ζητήσει άμεσα να είναι αυτή που θα αντικαταστήσει το Ελληνικό Δημόσιο στην εκτέλεση της σύμβασης με την Fraport, 'ώστε να μπορεί να υπερασπιστεί βάσιμα τα τοπικά συμφέροντα και των πολιτών και της οικονομικής ανάπτυξης των Ιονίων', δήλωσε ο περιφερειάρχης κ. Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Σε συνέντευξη Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στις 3 Νοεμβρίου, ο περιφερειάρχης κ. Θεόδωρος Γαλιατσάτος αναφέρθηκε σε μια σειρά θεμάτω, μεταξύ των οποιων την εκπόνηση Στρατηγικής για την Τουριστική Πολιτική και Προβολή, τα υδατοδρόμια, τα περιφερειακά αεροδρόμια και ο ΧΥΤΑ Λευκίμμης, ο πρόσφατος αποκλεισμός του οποίου είχε ως αφορμή (εκτός των υγειονομικών κινδύνων) της δυσμενέστατης εικόνας της Κέρκυρας εντός και εκτός συνόρων.

“Η απόφαση του ΣτΕ για απόρριψη των προσφυγών που καταθέσαμε κατά της παράδοσης των 14 αεροδρομίων στην Fraport είναι μια δυσμενής εξέλιξη. Όμως δεν γνωρίζουμε το σκεπτικό της υπόθεσης και ότι γνωρίζουμε το μάθαμε από διαρροές στον Τύπο. Συνεπώς περιμένουμε να δούμε το σκεπτικό για να σχολιάσουμε την απόφαση του ΣτΕ”, είπε ο περιφερειάρχης για τα περιφερειακά αεροδρόμια. “Πρέπει να σημειωθεί όμως ότι ανοίγει ο δρόμος για νέες δυσμενείς επιπτώσεις στις τοπικές οικονομίες. Δεν το λέμε εμείς, ο ίδιος ο εκπρόσωπος της Fraport στη συγκέντρωση του ΣΕΤΕ είπε ότι εκτός από τα αεροδρόμια θα δημιουργηθούν μεγάλα εμπορικά κέντρα. Καταλαβαίνει κανείς ότι το πλήγμα στις τοπικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα είναι τεράστιο.

Εμείς ζητάμε την ανάληψη για την τελική ευθύνη για τα αεροδρόμιά μας. Θέλουμε ως ΠΙΝ να είμαστε εμείς εκείνοι που θα αποφασίζουν και θα το διεκδικήσουμε. Η ΠΙΝ θα ζητήσει άμεσα να είναι αυτή που θα αντικαταστήσει το Ελληνικό Δημόσιο στην εκτέλεση της σύμβασης με την Fraport, ώστε να μπορεί να υπερασπιστεί βάσιμα τα τοπικά συμφέροντα και των πολιτών και της οικονομικής ανάπτυξης των Ιονίων“.

Ο κ. Γαλιατσάτος δήλωσε ακόμη ότι προχωρούν επίσης τα έργα στο λιμάνι της Ερείκουσας και βαίνει προς δημοπράτηση το λιμάνι του Πισαετού στην Ιθάκη. “Αυτά ήταν έργα που είχαν εγκλωβιστεί σε λάθη και παραλείψεις, με αποτέλεσμα να υπάρξει μια βασανιστική πορεία απεγκλωβισμού για την τελική ολοκλήρωσή τους”.

Ακόμη, ο κ. Γαλιατσάτος αναφέρθηκε και στα υδατοδρόμια. “Υπάρχει η ευχάριστη εξέλιξη της έγκρισης των προγραμματικών που έχουμε υπογράψει με τους Δήμους και τα Λιμενικά Ταμεία της ΠΙΝ για τη λειτουργία των υδατοδρομίων στα νησιά από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Αυτό ήταν ένα απαραίτητο βήμα για την κατάθεση των φακέλων, προκειμένου να ολοκληρωθεί η αδειοδότησή τους”.

Αναφερόμενος στον ΧΥΤΑ Λευκίμμης, τόνισε: “Για τον ΧΥΤΑ Λευκίμμης ισχύουν όσα έχουμε ήδη τονίσει. Ο έλεγχος προχωρά, ακόμη δεν έχουμε οριστικό πόρισμα, αλλά βρισκόμαστε σε ένα τελικό στάδιο των ελέγχων των υπηρεσιών. Εάν το τελικό πόρισμα βρει υδροφόρο ορίζοντα ή οποιαδήποτε άλλη εμπλοκή στην αδειοδότηση δε θα προχωρήσουμε σε έκδοση άδειας για τη λειτουργία της εγκατάστασης. Περιμένουμε τον έλεγχο και υπογραμμίζουμε ότι σε κάθε περίπτωση θα ακολουθήσει διαβούλευση με τους φορείς και κατοίκους της περιοχής”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024