Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΆνοδος του τουριστικού ρεύματος από τη Βρετανία αναμένεται το 2017
Τουριστική πολιτική

Άνοδος του τουριστικού ρεύματος από τη Βρετανία αναμένεται το 2017

WTM LONDON 2016 – ΛΟΝΔΙΝΟ – ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Φέτος ήταν η καλύτερη χρονιά του ελληνικού τουρισμού, με, συνολικά, πάνω από 27 εκατ. αφίξεις (συμπεριλαμβανομένης της κρουαζιέρας), δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στην WTM London η υπουργός Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά.

WTM LONDON 2016 – ΛΟΝΔΙΝΟ – ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Την αρχή της νέας τουριστικής περιόδου για τον ελληνικό τουρισμό σηματοδοτεί η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού World Travel Market που πραγματοποιείται στο Λονδίνο 7-9 Νοεμβρίου, με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 50.000 επαγγελματιών της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς.

Η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά εγκαινίασε με τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ κ. Δημήτρη Τρυφωνόπουλο το περίπτερο του ΕΟΤ, όπου συμμετέχουν 68 Έλληνες συνεκθέτες, περιφέρειες, προορισμοί, τουριστικοί φορείς και επιχειρήσεις.

Τα εγκαίνια πλαισιώθηκαν με μουσική εκδήλωση που σημείωσε επιτυχία και όπου προσφέρθηκαν εδέσματα και γεύσεις της ελληνικής γαστρονομίας και ελληνικά προϊόντα. Η παρουσία της ελληνικής αποστολής συνεχίστηκε με τη συνέντευξη Τύπου που η υπουργός  παραχώρησε στο κατάμεστο Κέντρο Τύπου του Εκθεσιακού Κέντρου.

Η κα Κουντουρά αναφέρθηκε στη συνολική θετική πορεία του ελληνικού τουρισμού το 2016 και στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τη Βρετανία. Η υπουργός επεσήμανε ότι φέτος ήταν η καλύτερη χρονιά του ελληνικού τουρισμού, με πάνω από 27 εκατ. αφίξεις (συμπεριλαμβανομένης της κρουαζιέρας). Ακόμη, η κα Κουντουρά παρουσίασε το σχεδιασμό των δράσεων για το 2017, με στόχο την προώθηση της Ελλάδος ως παγκόσμιου ελκυστικού προορισμού για τουρισμό 365 μέρες το χρόνο, ενώ αναφέρθηκε στην πρόσφατη έντονη κινητικότητα και τις ευκαιρίες για νέες τουριστικές επενδύσεις υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Στη συνέντευξη Τύπου η ελληνικής καταγωγής παρουσιάστρια επί σειράς ετών δημοφιλούς ταξιδιωτικής εκπομπής του ΒC, Julia Bradbury μίλησε για τις αυθεντικές θεματικές εμπειρίες που προσφέρει η Ελλάδα. Ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος κ. Μίλτος Καρούμπας παρουσίασε την ιδιαίτερη ταυτότητα της ελληνικής γαστρονομίας και ο διοικητικός διευθυντής του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρύμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) κ. Κωνσταντίνος Δεβέναγας αναφέρθηκε στο νέο Κέντρο-“κόσμημα” που θα εμπλουτίσει την πολιτιστική και τουριστική ταυτότητα της Αθήνας.


Ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος κ. Μίλτος Καρούμπας.

Η κα Κουντουρά πραγματοποιεί στο τριήμερο της έκθεσης σειρά συναντήσεων με στελέχη της βρετανικής και διεθνούς τουριστικής βιομηχανίας, Tour Operators και αεροπορικών εταιρειών για την προώθηση νέων συνεργασιών για το 2017. Συναντήθηκε με εκπροσώπους των ΤUI, Thomas Cook και Οlympic Holidays, που επιβεβαίωσαν τα θετικά μηνύματα για τον ελληνικό τουρισμό από τη βρετανική αγορά για την επόμενη χρονιά.


Η κα Χριστίνα Καλογερά, γενική διευθύντρια ΕΟΤ Ην. Βασιλείου & Ιρλανδίας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024