Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΌμιλος Emirates: Σταθερά έσοδα, με μειωμένα κέρδη το α’ εξάμηνο του οικονομικού έτους 2016-2017
Αεροπορικές εταιρείες

Όμιλος Emirates: Σταθερά έσοδα, με μειωμένα κέρδη το α’ εξάμηνο του οικονομικού έτους 2016-2017

Αύξηση κατά 1% των εσόδων τα οποία ανήλθαν σε 12.7 δισ. δολά. και κέρδη που ανήλθαν σε 364 εκατ. δολ., σημειώνοντας μείωση 64% εμφάνισε ο Όμιλος Emirates, αντανακλώντας το διπλό αντίκτυπο του ισχυρού δολαρίου και των δυσμενών συνθηκών της αγοράς.

Ό Όμιλος Emirates ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα για το α’ εξάμηνο του οικονομικού έτους 2016-2017. Ο όμιλος παρουσιάζει σταθερά έσοδα, ωστόσο τα κέρδη εμφανίζονται μειωμένα ως συνέχεια του διπλού αντίκτυπου του ισχυρού δολαρίου και των δυσμενών συνθηκών που επικρατών στον αεροπορικό κλάδο και την ευρύτερη ταξιδιωτική βιομηχανία.

Τα έσοδα του Ομίλου Emirates ανήλθαν σε 12,7 δισ. δολ. για τους πρώτους έξι μήνες του οικονομικού έτους 2016-2017, σημειώνοντας άνοδο κατά 1% σε σύγκριση με τα 12,5 δισ. δολ. την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Σε συνέχεια της εξαιρετικής απόδοσης κερδών που σημείωσε ο όμιλος το προηγούμενο έτος, για το 2016-17 το καθαρό κέρδος του εξαμήνου ανήλθε στα 364 εκατ. δολάρια, μείωση της τάξης του 64%. Η ταμειακή θέση του Ομίλου στις 30 Σεπτέμβρη, 2016 ανερχόταν στα 4,1 δισ. δολ., σε σύγκριση με τα 6,4 δισ. δολ. που καταγράφηκαν στις 31 Μαρτίου 2016. Η μείωση αυτή οφείλεται στις διαρκώς εξελισσόμενες επενδύσεις του ομίλου κυρίως σε νέα αεροσκάφη, έργα υποδομής που σχετίζονται με την αεροπορική, επιχειρηματικές εξαγορές, καθώς και την αποπληρωμή ομολόγων, δανείων και υποχρεώσεων μισθωμάτων που ανέρχονται συνολικά σε 1,1 δισ. δολ.

Ο Σεΐχης Ahmed bin Saeed Al Maktoum, Chairman & Chief Executive της Emirates Airline και του Ομίλου Emirates, δήλωσε: “Οι επιδόσεις μας για το πρώτο μισό του οικονομικού έτους 2016-17 αποτυπώνουν τον αντίκτυπο του ισχυρού δολαρίου έναντι άλλων κύριων νομισμάτων. Ο αυξημένος ανταγωνισμός καθώς και οι δυσμενείς οικονομικές συνθήκες και η πολιτική αβεβαιότητα σε πολλά μέρη του κόσμου, έχουν πιέζουν καθοδικά τις τιμές μας, ενώ παράλληλα έχουν επηρεάσει την ταξιδιωτική ζήτηση”.

Και προσέθεσε: “Η δυσμενής οικονομική κατάσταση παγκοσμίως φαίνεται πως έχει γίνει πλέον κανόνας χωρίς άμεση επίλυση στον ορίζοντα. Στο πλαίσιο αυτό ο Όμιλος παρέμεινε κερδοφόρος, ενώ τα ισχυρά θεμέλια των επιχειρήσεών μας εξακολουθούν να μας εξασφαλίζουν σταθερότητα. Κατά τους πρώτους έξι μήνες αυτούς του έτους η Emirates και η dnata εξακολουθούν να αυξάνονται σε δυνατότητες και χωρητικότητα. Οι επενδύσεις στις οποίες προχωρήσαμε στο παρελθόν τόσο στα προϊόντα όσο και στις υπηρεσίες μας τώρα αποδίδουν καρπούς, επιτρέποντάς μας να διατηρούμε τους πελάτες μας και να αποκτήσουμε νέους, γεγονός που αποδεικνύεται από την αύξηση της επιβατικής κίνησης, η οποία ανήλθε στους 2,3 εκατ. επιβάτες. Συνεχίζουμε να προχωράμε σε στρατηγικές επενδύσεις, δεδομένου ότι γνωρίζουμε πως τώρα πρέπει να εργαστούμε ακόμα πιο σκληρά για κάθε πελάτη μας και να δώσουμε ακόμα μεγαλύτερη αξία σε κάθε δολάριο που δαπανάται, μέσα από την καινοτομία και την αποτελεσματικότητα σε όλες τις επιχειρήσεις μας”.

Κατά τους τελευταίους έξι μήνες ο Όμιλος συνέχισε να αναπτύσσει και να διευρύνει τη βάση εργαζομένων του, αυξάνοντας το συνολικό προσωπικό κατά 9% σε σχέση με την 31η Μαρτίου 2016, συγκεκριμένα, καταγράφοντας περισσότερες από 103.000 θέσεις εργασίας. Η αύξηση αυτή οφείλεται κυρίως στις πρόσφατες εξαγορές της dnata, καθώς και στο προσωπικό που απαιτείται για τη συντήρηση του διαρκώς αυξανόμενου στόλου της Emirates.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024