Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΑεροσκάφη – αντίκες πετούν από την Κρήτη στη Ν. Αφρική
Αερομεταφορές

Αεροσκάφη – αντίκες πετούν από την Κρήτη στη Ν. Αφρική

Τα αεροσκάφη αντίκες θα αναχωρήσουν από τη Σητεία το Σάββατο 12 Νοεμβρίου και θα πετάξουν πάνω από τον Νείλο, την Αιθιοπία, την Κένυα, την Ζανζιβάρη και την Ζιμπάμπουε, για να φτάσουν μετά από τριανταπέντε περίπου ημέρες στο σημείο τερματισμού, το Cape Town στη Νότιο Αφρική.

Από τις 10 έως τις 12 Νοεμβρίου, αεροσκάφη αντίκες που κατασκευάστηκαν πριν το 1940 θα πραγματοποιήσουν στη Σητεία ένα μοναδικό “Vintage Air Rally (VAR)” με ονομασία “Crete to Cape”, έχοντας ως σημείο εκκίνησης το νέο αεροδρόμιο της Σητείας και προορισμό το Cape Town της Ν. Αφρικής.

Για τη υποστήριξη τους θα συμμετέχουν επιπλέον 3 ελικόπτερα και 10 σύγχρονα αεροπλάνα.

Το Vintage Air Rally έχει παγκόσμια εμβέλεια αφού οι ομάδες που θα συμμετέχουν προέρχονται από τον Καναδά, τη Γερμανία, τη Νότια Αφρική, ΗΠΑ, το Ισραήλ, τη Βρετανία, το Βέλγιο, τη Γαλλία, την Ελβετία, την Μποτσουάνα και τη Ρωσία.

Σήμερα το βράδυ, Πέμπτη 10 Νοεμβρίου, ημέρα άφιξης των αεροσκαφών, πρόκειται να πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης σε Gala dinner στο ξενοδοχείο Sitia Beach City Resort & Spa, όπου θα έχουν καταλύσει τα πληρώματα, ενώ αύριο θα πραγματοποιηθεί επίδειξη των αεροσκαφών.

Τα αεροσκάφη αντίκες θα αναχωρήσουν από τη Σητεία το Σάββατο 12 Νοεμβρίου και θα πετάξουν πάνω από τον Νείλο, την Αιθιοπία, την Κένυα, την Ζανζιβάρη και την Ζιμπάμπουε, για να φτάσουν μετά από 35 περίπου ημέρες στο σημείο τερματισμού, το Cape Town στη Νότιο Αφρική.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024