Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΈκθεση με θέμα το σχεδιασμό ενός δωματίου αστικού ελληνικού ξενοδοχείου
Εκθέσεις

Έκθεση με θέμα το σχεδιασμό ενός δωματίου αστικού ελληνικού ξενοδοχείου

Στόχος της έκθεσης 'Room 18' είναι η παρουσίαση ιδεών που αναθεωρούν τα ισχύοντα δεδομένα στην αρχιτεκτονική της φιλοξενίας και εστιάζουν στην εξατομίκευση και στις ανάγκες του σύγχρονου ταξιδιώτη.

Πως θα ήταν ένα δωμάτιο ξενοδοχείου εμπνευσμένο από τα Ηλύσια Πεδία; Ένα δωμάτιο – διάδρομος προσαρμοσμένο στις διαθέσεις του ταξιδιώτη; Ένας χώρος ύπνου μέσα σε ένα αιωρούμενο κουτί ονείρων; Η Διεθνής Επιθεώρηση Αρχιτεκτονικής ΔΟΜΕΣ παρουσιάζει στο Μουσείο Μπενάκη – Κτήριο Οδού Πειραιώς την έκθεση “Room 18”, με θέμα το σχεδιασμό ενός δωματίου αστικού ελληνικού ξενοδοχείου.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν σις 18 Νοεμβρίου και η έκθεση διαρκεί από τις 19 Νοεμβρλίου έως και τις 4 Δεκεμβρίου.

Σε χώρο 500 τ.μ., θα παρουσιαστούν σε πραγματικές διαστάσεις (κλίμακα 1:1) τα τρία βραβευμένα δωμάτια, του ομώνυμου Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού Σχεδιασμού, όπως τα φαντάστηκαν και τα σχεδίασαν οι:
– Λεωνίδας Παπαλαμπρόπουλος
(1ο Βραβείο – Ελλάδα)
Joao Prates Ruivo
(2ο Βραβείο – Πορτογαλία) και
-Sara Navazo Saez De Arregui και Edorta Larizgoitia Andueza (3ο Βραβείο – Ισπανία.

Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να περιηγηθεί μέσα στα δωμάτια και να βιώσει μια εμπειρία που αψηφά τα συμβατικά όρια, εστιάζοντας στην έννοια της διαμονής, ως μία ξεχωριστή δομή που γεννά νέα συναισθήματα και αντιλήψεις.

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν, με τη μορφή πινακιδών Α1, και οι 262 συμμετοχές του Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού Σχεδιασμού Room18 για τις οποίες εργάστηκαν 582 δημιουργοί, από 17 χώρες.

Στόχος της έκθεσης είναι η παρουσίαση ιδεών που αναθεωρούν τα ισχύοντα δεδομένα στην αρχιτεκτονική της φιλοξενίας και εστιάζουν στην εξατομίκευση και στις ανάγκες του σύγχρονου ταξιδιώτη.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024