Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΤαξιδιωτικές ΟδηγίεςΤαξιδιωτική Οδηγία της Άγκυρας για τους πολίτες της στις ΗΠΑ
Ταξιδιωτικές οδηγίες

Ταξιδιωτική Οδηγία της Άγκυρας για τους πολίτες της στις ΗΠΑ

Η τουρκική κυβέρνηση προειδοποίησε τους Τούρκους πολίτες που βρίσκονται στις ΗΠΑ ή σκοπεύουν να ταξιδέψουν εκεί να 'είναι προσεκτικοί λόγω των διαδηλώσεων' που ακολούθησαν την εκλογή του Donald Trump.

Η τουρκική κυβέρνηση κάλεσε το Σάββατο 12 Νοεμβρίου τους πολίτες της που διαμένουν ή σκοπεύουν να επισκεφθούν τις ΗΠΑ να βρίσκονται σε επαγρύπνηση εξαιτίας της “κοινωνικής έντασης” και των διαδηλώσεων που πυροδότησε η εκλογή του Donald Trump στον προεδρικό θώκο.

Οι τουρκικές αρχές καλούν επίσης τους πολίτες τους να “μην προσεγγίζουν τις περιοχές όπου οι διαδηλώσεις εντείνονται, να λαμβάνουν μέτρα προφύλαξης (…), να ενημερώνονται μέσων των τοπικών μέσων μαζικής ενημέρωσης“. Η Οδηγία δεν αναφέρει πουθενά τον Donald Trump, αλλά λέει ότι οι αναταραχές ξεκίνησαν μετά τις εκλογές της περασμένης Τρίτης.

Οι τουρκικές αρχές προειδοποιούν επιπλέον για την “έξαρση, κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών, των φραστικών ή σωματικών επιθέσεων ξενοφοβικού ή ρατσιστικού χαρακτήρα κατά μήκος των ΗΠΑ”.

Χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους πολλών αμερικανικών πόλεων (όπως σε Νέα Υόρκη, Σικάγο, Φιλαδέλφεια, Μαϊάμι, Λος Άντζελες, Σιάτλ, Όκλαντ και Πόρτλαντ) για να διαμαρτυρηθούν για την εκλογή στην προεδρία του Donald Trump.

Κάποιες φορές οι διαδηλώσεις γίνονται βίαιες και παραβατικές, ενώ οι διαδηλωτές περιορίζονται από δυνάμεις ασφαλείας” αναφέρεται χαρακτηριστικά στην Οδηγία, ενώ “ρατσιστικά και ξενοφοβικά περιστατικά αυξάνονται στις ΗΠΑ”.

“Λαμβάνοντας υπόψιν τους κινδύνους, συμβουλεύουμε τους πολίτες μας που ζουν και ταξιδεύουν στις ΗΠΑ να παρακολουθούν τα τοππικά ΜΜΕ, να ακολουθούν τις προειδοποιήσεις τόσο της πρεσβείας μας στην Ουάσινγκτον όσο και των αμερικανικών υπηρεσιών ασφαλείας, να παραμένου μακριά από ταραχές, να αυξήσουν τις επαγρύπνησή τους στους χώρους εργασίας τους και να απευθύνονται στις τοπικές Αρχές σε περίπτωση ρατσιστικής ή ξενοφοβικής επίθεσης, πρααμένοντας ήρεμοι”, προσθέτει η Οδηγία.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις τον περασμένο μήνα οι ΗΠΑ διέταξαν την απομάκρυνση των οικογενειών του προσωπικού τους στο προξενείο της Κωνσταντινούπολης, κάνοντας λόγο για “εξτρεμιστικές ομάδες” που στοχοθετούν Αμερικανούς πολίτες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024