Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣυνεργασία GSTC – Green Evolution για τη δημιουργία ευκαιριών εκπαίδευσης και πιστοποίησης προσωπικού
Αειφόρος τουρισμός

Συνεργασία GSTC – Green Evolution για τη δημιουργία ευκαιριών εκπαίδευσης και πιστοποίησης προσωπικού

Με στόχο την αύξηση της ευαισθητοποίησης και των πρακτικών αειφορίας σε προορισμούς ανά τον κόσμο, το STTP προσφέρει πρακτικές γνώσεις σχετικά με το πως επαγγελματίες του κλάδου μπορούν να εφαρμόζουν τα κριτήρια του GSTC, τα παγκόσμια πρότυπα αναφοράς για την αειφορία των ταξιδιών και του τουρισμού.

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αειφόρου Τουρισμού (GSTC) ανακοίνωσε τη νέα εταιρική συνεργασία του με την Green Evolution ΑΕ, για την υποστήριξη της περιφερειακής ανάπτυξης του αειφόρου τουρισμού στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, μέσα από το Πρόγραμμα Κατάρτισης του GSTC (STTP).

Με στόχο την αύξηση της ευαισθητοποίησης και των πρακτικών αειφορίας σε προορισμούς ανά τον κόσμο, το STTP προσφέρει πρακτικές γνώσεις σχετικά με το πως επαγγελματίες του κλάδου μπορούν να εφαρμόζουν τα κριτήρια του GSTC, τα παγκόσμια πρότυπα αναφοράς για την αειφορία των ταξιδιών και του τουρισμού. Με επικεφαλείς εξουσιοδοτημένους εκπαιδευτές του GSTC, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα παρέχει επίσης μια μοναδική ευκαιρία να αποκτηθεί σε βάθος η κατανόηση των ρόλων της διαπίστευσης και πιστοποίησης, με στόχο την προώθηση της ατζέντας της αειφορίας στον τομέα του τουρισμού.

“Κατά τα τελευταία χρόνια”, λέει ο δρ. Ιωάννης Παππάς, διευθύνων σύμβουλος της Green Evolution, “η Green Evolution έχει δραστηριοποιηθεί ενεργά στην εξέλιξη του αειφόρου τουρισμού, την ανάπτυξη ικανοτήτων και την διάδοση της γνώσης στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Ευρωπαϊκής Περιφερειακής Συνάντησης του GSTC στην Αθήνα, το Νοέμβριο του 2016. Ανυπομονούμε να εμπλακούν όλο και περισσότεροι ενδιαφερόμενοι φορείς της τουριστικής βιομηχανίας στην περιοχή μέσω της Συμφωνίας μας με το GSTC για παροχή Υπηρεσιών Εκπαίδευσης και Πιστοποίησης Προσωπικού”.

Με έδρα την Αθήνα, η Green Evolution παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες για το περιβάλλον, την ενέργεια και την οικονομία άνθρακα. Προσφέρει προγράμματα εκπαίδευσης για τον αειφόρο τουρισμό, ενώ ειδικεύεται στην υποστήριξη φορέων δημοσίου και ιδιωτικού ενδιαφέροντος για διάφορα πρότυπα αειφόρου τουρισμού  όπως Travelife, Green Globe και EarthCheck.

Ξεκινώντας το 2017, η Green Evolution σχεδιάζει να προσφέρει σεμινάρια εκπαίδευσης του GSTC τόσο στην Ελλάδα όσο και σε ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών της Ανατολικής Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας. Η πρώτη από αυτές τις ευκαιρίες εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, 21-23 Απριλίου, 2017.

“Με βάση την πληροφόρηση από τα μέλη και τους εταίρους του GSTC στην περιοχή”, αναφέρει ο Randy Durband, διευθύνων σύμβουλος του GSTC, “εντοπίσαμε την ανάγκη για επαγγελματική κατάρτιση και ανάπτυξη δεξιοτήτων στον αειφόρο τουρισμό, καθώς επίσης και ένα τεράστιο δυναμικό για πολλούς από τους προορισμούς σε όλη την Νοτιοανατολική Ευρώπη, ώστε να αναπτύξουν και να επωφεληθούν από ποιοτικές εμπειρίες αειφόρου τουρισμού, χρησιμοποιώντας αποτελεσματικά και υπεύθυνα τις μοναδικές τοπικές πολιτιστικές και φυσικές ομορφιές που προσφέρουν αυτά τα μέρη. Είμαστε ως εκ τούτου ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την Green Evolution για να επεκτείνουουμε τις ευκαιρίες κατάρτισης στον αειφόρο τουρισμού στην περιοχή, και πιστεύω ότι η σημαντική αυτή συνεργασία θα οδηγήσει σε θετικές επιπτώσεις για τον αειφόρο τουρισμό στην Νοτιο Ανατολική Ευρώπη”.

Το GSTC συνεργάζεται με Εταίρους Εκπαίδευσης, όπως την Green Evolution, σε διάφορες περιοχές και προορισμούς, υποστηρίζοντας την αποστολή του GSTC να αυξήσει τη γνώση και τις πρακτικές για τον αειφόρο τουρισμό και προσφέροντας τα επίσημα σεμινάρια αειφόρου τουρισμού για λογαριασμό του GSTC.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024