Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΠροβολή των παραδοσιακών ανεμόμυλων του Οροπεδίου Λασηθίου ως μνημείου της UNESCO
Πολιτισμός

Προβολή των παραδοσιακών ανεμόμυλων του Οροπεδίου Λασηθίου ως μνημείου της UNESCO

Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου, Υπουργεία Εξωτερικών και Υποδομών διερευνούν τις προϋποθέσεις για το χαρακτηρισμό των παραδοσιακών ανεμόμυλων ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την UNESCO.

Σημαντικά αναπτυξιακά θέματα του Οροπεδίου Λασιθίου συζήτησε σε σύσκεψη στην Αθήνα με τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Γιώργο Δέδε και τον αναπλ. γενικό γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού κ. Δημήτρη Πλευράκη ο δήμαρχος κ. Γιάννης Στεφανάκης.

Στη συνάντηση στο υπουργείο στην Αθήνα, υπήρξε επικέντρωση στην κατασκευή νέου αρδευτικού στο δήμο, όπως επίσης η αποκατάσταση-παγκόσμια προβολή των παραδοσιακών ανεμόμυλων.

Συγκεκριμένα, συμφωνήθηκε να συσταθεί άμεσα ομάδα μελέτης από τη Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Υποδομών σχετικά με την αποκατάσταση και αξιοποίηση των ανεμόμυλων στο οροπέδιο Λασιθίου, ενώ από την πλευρά του ο κ. Πλευράκης επεσήμανε ότι θα ξεκινήσουν άμεσα οι προβλεπόμενες ενέργειες, ώστε οι παραδοσιακοί ανεμόμυλοι του οροπεδίου να χαρακτηριστούν μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την UNESCO.

Επισημαίνεται  ότι η πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO κα ΑικατερίνηΤζιτζικώστα είχε επισκεφθεί το φετινό Καλοκαίρι με τον κ. Πλευράκη, τον κ. Στεφανάκη στο οροπέδιο Λασιθίου. Μάλιστα η κα Τζιτζικώστα, μετά από ξενάγηση, είχε δηλώσει εντυπωσιασμένη και είχε χαρακτηρίσει ως μοναδικής ομορφιάς το τοπίο με τους ανεμόμυλους στη περιοχή.  

Από την πλευρά του ο δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίηση του από τη συνάντηση, ενώ δήμος, Υπουργείο Υποδομών, και ΥΠΕΞ ξεκινούν άμεση συνεργασία για τις απαιτούμενες διαδικασίες ώστε να υποβληθεί το σχετικό αίτημα προς την UNESCO για τους παραδοσιακούς ανεμόμυλους.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024