Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΗ Airbnb ξεφεύγει από το πλαίσιο της απλής διαμονής με το λανσάρισμα του ‘Trips’
Sharing economy

Η Airbnb ξεφεύγει από το πλαίσιο της απλής διαμονής με το λανσάρισμα του ‘Trips’

Το Trips έχει στόχο να ενσωματώσει τους ταξιδιώτες σε κοινότητες ανά τον κόσμο. Κινείται σε τρεις υποκατηγορίες-'κλειδιά' τα 'Experiences', 'Places' και 'Homes', με τα 'Flights' και 'Services' να ενταχθούν αργότερα. Ακόμη, η εταιρεία διασφαλίζει περαιτέρω την ασφάλεια των χρηστων με νέα διαδικασία πιστοποίησης ταυτότητας.

Η Airbnb παρουσίασε την πιο σημαντική καινοτομία στα 8 χρόνια λειτουργίας της εταιρείας, καθώς κάνει ένα βήμα παραπέρα από την παροχή καταλυμάτων, με την παρουσίαση του “Trips“. Φέρνοντας κοντά τρεις παραμέτρους, τον τόπο διαμονής, τις διάφορες δραστηριότητες και τους ανθρώπους που γνωρίζει ο καθένας στο ταξίδι του, το Trips είναι μια πλατφόρμα ειδικά σχεδιασμένη “για να κάνει το ταξίδι μαγευτικό και απλό ταυτόχρονα”, όπως λέει η εταιρεία. Το “Trips” παρουσιάζεται με τρεις υποκατηγορίες-“κλειδιά” τα “Experiences”, “Places” και “Homes”, με τα “Flights” και “Services” να ενταχθούν αργότερα.

Το Trips έχει στόχο να ενσωματώσει τους ταξιδιώτες σε κοινότητες ανά τον κόσμο. Οι χρήστες θα αποκτήσουν καινοφανή πρόσβαση στα ενδιαφέροντα των ντόπιων, όπως για παράδειγμα η κατασκευή βιολιών στο Παρίσι ή το τρέξιμο σε μαραθώνιο στην Κένυα. Θα μπορούν να ανακαλύψουν τα κρυμμένα ‘μυστικά’ κάθε περιοχής, τα οποία μόνο οι ντόπιοι γνωρίζουν, μέσω προσωπικών προτάσεων των χρηστών και θα μπορούν να επικοινωνήσουν με άλλους ταξιδιώτες και ντόπιους για τυχόν επερχόμενες εκδηλώσεις. Αν προσθέσει κανείς την πλατφόρμα αυτή στην ήδη τεράστια βάση δεδομένων των 3 εκατ. κατοικιών, η Airbnb επιδιώκει να γίνει το απόλυτο μέρος για μια διαφορετική ταξιδιωτική εμπειρία.

Έχοντας ήδη αλλάξει τον τρόπο διαμονής πολλών ανθρώπων όταν ταξιδεύουν, η Airbnb μεταφέρει την ίδια ανθρωποκεντρική προσέγγιση και στο υπόλοιπο του ταξιδιού και με αυτόν τον τρόπο θέλει να παρακινήσει τους ανθρώπους να βγάλουν χρήματα από τα ενδιαφέροντά τους.

“Μέχρι πρότινος, η Airbnb σχετιζόταν καθαρά με σπίτια”, δήλωσε ο Brian Chesky, διευθύνων σύμβουλος της Airbnb. “Σήμερα, λανσάρουμε το ‘Trips’, φέρνοντας κοντά το που μένει, το τι κάνει και ποιους ανθρώπους γνωρίζει ο κάθε ταξιδιώτης, όλα σε ένα μέρος. Θέλουμε να κάνουμε την ταξιδιωτική εμπειρία και πάλι μαγευτική, φέρνοντας και πάλι τους ανθρώπους στην ‘καρδιά’ κάθε ταξιδιού”.

Experiences
Το τμήμα Experiences αφορά δραστηριότητες που έχουν να κάνουν με χειροτεχνίες, σχεδιασμένες και καθοδηγούμενες από τοπικούς ειδικούς – είτε πρόκειται για μια μεμονωμένη δραστηριότητα, όπως ένα σεμινάριο ξιφασκίας Σαμουράι ή μια πολυήμερη εμπειρία, όπως η εκμάθηση και οδήγηση κλασικών αυτοκινήτων στο Μαλιμπού. Προσφέρουν άνευ προηγουμένου πρόσβαση και βαθιές γνώσεις σε κοινότητες και τόπους που διαφορετικά ο ταξιδιώτης δε θα συναντούσε, όπως το κυνήγι τρούφας στην Τοσκάνη ή η μουσική “grime” σκηνή του Λονδίνου. Το “Trips” ξεκινά με περίπου 500 Experiences σε 12 πόλεις ανά τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Λος Άντζελες, Σαν Φρανσίσκο, Μαϊάμι, Ντιτρόιτ, Αβάνα, Λονδίνου, Παρισιού, Φλωρεντίας, Ναϊρόμπι, Κέιπ Τάουν, Τόκιο και Σεούλ. Από σήμερα, οι οικοδεσπότες σε αυτές και σε επιπλέον 39 πόλεις σε όλο τον κόσμο μπορούν να ζητήσουν να προστεθούν στη λίστα “Experiences”. Μερικές “Experiences” θα είναι επίσης διαθέσιμες για να προσφέρουν οι επισκέπτες κάτι πίσω στις κοινότητες μέσω μη κερδοσκοπικών οργανώσεων.

Places
Το “Trips” προσφέρει ακόμη στους χρήστες του τη δυνατότητα να γνωρίσουν ένα μέρος μέσα από τα μάτια των ανθρώπων που ζουν εκεί, αντανακλώντας τις προτάσεις εκατοντάδων χιλιάδων οικοδεσποτών της Airbnb, ειδικών της κάθε γειτονιάς και ντόπιων, και είναι μια εναλλακτική λύση για τα συγκεντρωτικά γκρουπ τουριστικής, που πηγαίνουν τους ανθρώπους στα ίδια μέρη συνεχώς. Με τα Insider Guidebooks, η Airbnb προσλαμβάνει τους καλύτερους ειδικούς για να προτείνουν τους καλύτερους ‘κρυμμένους θησαυρούς’ των πόλεων. Έτσι κάοιος μπορεί να ανακαλύψει την καλύτερη διαδρομή για τρέξιμο από έναν μαραθωνοδρόμο, το καλύτερο μπαρ από έναν ντόπιο μπάρμαν και το επόμενο ‘κρυμμένο’ εστιατόριο από έναν ανερχόμενο σεφ. Εκατό Insider Guidebooks θα είναι διαθέσιμα σε έξι πόλεις (Λος Άντζελες, Σαν Φρανσίσκο, Αβάνα, Ναϊρόμπι, Ντιτρόιτ και Σεούλ), με περισσότερες να προστίθενται σύντομα. Το τμήμα “Places”, εκτός από τα Insider Guidebooks, περιλαμβάνει και περισσότερες από ένα εκατομμύριο προτάσεις παγκοσμίως από οικοδεσπότες της Airbnb, για τα αγαπημένα τους εστιατόρια, καφετέριες, πάρκα και άλλα τοπικά αξιοθέατα. Συνεργασία με την πλατφόρμα κρατήσεων εστιατορίων Resy, δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να κλείσουν τραπέζι στα καλύτερα τοπικά εστιατόρια απευθείας μέσω της εφαρμογής της Airbnb.

H Airbnb έχει επίσης προχωρήσει σε μια αποκλειστική συμφωνία με την Detour, για να προσφέρει πρόσβαση σε βιωματικές περιηγήσεις με audio, επιτρέποντας στους επισκέπτες να ανακαλύψουν τις γειτονιές με έναν τελείως μοναδικό και αυθεντικό τρόπο. Στην εκκίνηση τους, οι ακουστικές περιηγήσεις θα είναι διαθέσιμες στο Λος Άντζελες, με το Σαν Φρανσίσκο, το Παρίσι, το Λονδίνο, το Τόκυο και τη Σεούλ να ακολουθούν από την άνοιξη του 2017.

Με το “Trips”, η Airbnb θέλει επίσης να κάνει τα ταξίδια πιο κοινωνικά, βοηθώντας στη σύνδεση των χιλιάδων χρηστών της εταιρείας σε μια πόλη και τη νύχτα. Συναντήσεις μέσω του “Places”, θα επιτρέψουν στις τοπικές επιχειρήσεις να γίνουν οικοδεσπότες σε εκδηλώσεις των επισκεπτών της Airbnb και οι ντόπιοι θα επικοινωνήσουν περισσότερο μεταξύ τους.

Homes
Με τρία εκατ. σπίτια να είναι διαθέσιμα για κράτηση σε 191 χώρες, η Airbnb προσφέρει μια γκάμα επιλογών διαμονής για τους ταξιδιώτες, οι οποίοι θα μπορούν πλέον να κάνουν τις κρατήσεις τους και σε συνδυασμό με την πλατφόρμα Experiences στις διαθέσιμες χώρες.

Με το “Trips’, η Airbnb στοχεύει στο να παρέχει όλες τις πιθανές ανέσεις στους πελάτες της μέσα από μια εφαρμογή. Το Trip Itinerary είναι μια νέα λειτουργία, που συγκεντρώνει όλα όσα χρειάζεται να ξέρει ο ταξιδιώτης σε απλή μορφή, με την ικανότητα να μπορεί να κάνει κράτηση με ευκολία και να προσθέσει κάποια εμπειρία του ή ακόμη και να προτείνει πράγματα που μπορούν να κάνουν οι υπόλοιποι χρήστες. Με την πάροδο του χρόνου, αυτή η δυνατότητα θα εξελιχθεί με βάση τη μηχανική μάθηση, για να γίνονται αυρτόματα οι διάφορες προτάσεις, δηλαδή με βάση την τοποθεσία και τις συστάσεις κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού.

Νέα διαδικασία πιστοποίησης ταυτότητας
Με την έναρξη του “Trips” εισάγεται και μια νέα διαδικασία πιστοποίησης ταυτότητας, που θα χρησιμοποιεί η  “κοινότητα” Experiences της Airbnb. Οι οικοδεσπότες και οι επισκέπτες θα κληθούν να σκανάρουν μια επίσημη ταυτότητά τους (π.χ. διαβατήριο ή άδεια οδήγησης) και στη συνέχεια να βγάλουν μια απλή selfie. Μετά την πιστοποίηση του ID, η ταυτότητα και η selfie θα επανεξεταστούν για να επιβεβαιωθεί ότι οι δύο εικόνες ταιριάζουν. Έχοντας μια πιο ισχυρή ταυτοποίηση της γνησιότητας του καθενός, η κοινότητα της Airbnb θα είναι ισχυρότερη και στοχεύει στη επιβεβαίωση της συνεχούς δέσμευσης της εταιρείας για αυθεντικότητα, αξιοπιστία και ασφάλεια. Αυτό το νέο βήμα επαλήθευσης ταυτότητας είναι απαραίτητο για όλους τους χρήστες των Experiences, ενώ δοκιμάζεται τώρα και για τα κρατήσεις στα σπίτια. Το “Trips” αξιοποιεί επίσης τα υφιστάμενα μέτρα Εμπιστοσύνης & Ασφάλειας της Airbnb, συμπεριλαμβανομένης μιας παγκόσμιας ομάδα συνεχούς υποστήριξης με περισσότερα από 250 άτομα, για ασφαλείς πληρωμές, μηνύματα, προφίλ και κριτικές και ενός νέου προγράμματος ασφάλισης αστικής ευθύνης, ύψους 1 εκατ. δολ. για τους οικοδεσπότες του προγράμματος Experiences.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024