Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΟι ταξιδιώτες πολυτελείας αναζητούν εξωτικές διακοπές σε 'φρέσκους' προορισμούς
Πολυτελές ταξίδι

Οι ταξιδιώτες πολυτελείας αναζητούν εξωτικές διακοπές σε 'φρέσκους' προορισμούς

Τα διεθνή ταξίδια διάρκειας δύο εβδομάδων ή και περισσότερο βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων. Οι ταξιδιώτες του σήμερα αναζητούν εμπειρίες που είναι προσαρμοσμένες στα ενδιαφέροντα και τις ικανότητές τους -και γυρνούν όλο τον κόσμο για να τις βρουν.

Η Virtuoso, το παγκόσμιο δίκτυο πολυτελών τουριστικών πρακτορείων, έδωσε στη δημοσιότητα την έρευνα Virtuoso Luxe Report 2017, προβλέποντας τις αναδυόμενες τάσεις στα ταξίδια και τους κορυφαίους προορισμούς για το επόμενο έτος.

Αναγνωρισμένη ως κορυφαίος δείκτης πρόβλεψης των τάσεων στα πολυτελή και βιωματικά ταξίδια, η έρευνα προσφέρει μια πιο κοντινή ματιά στις προτιμήσεις των “upscale” ταξιδιωτών, όπως αυτές καθορίζονται από την ετήσια έρευνα που κάνει η ομάδα ερευνών του δικτύου σε όλο τον κόσμο. Για το 2017, οι ταξιδιώτες πολυτελείας αναζητούν περιπέτειες σε λιγότερο γνωστές περιοχές του πλανήτη και λαχταρούν προσαρμοσμένες τοπικές εμπειρίες, όπου κι αν βρίσκονται. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, τα ελληνικά νησιά βρίσκονται στο Top5 των κορυφαίων προορισμών κρουαζιέρας.
 

Κορυφαίες  ταξιδιωτικές τάσεις

Κορυφαίοι αναδυόμενοι προορισμοί

1. Ταξίδια για όλες τις γενιές

1. Κούβα

2. Ταξίδια περιπέτειας/ δράσης

2. Ισλανδία

3. Κρουαζιέρες σε ποτάμια

3. Κροατία

4. Ταξίδια με στενούς συγγενείς

4. Ν. Αφρική

5. Ταξίδια εορτασμού

5. Ιαπωνία

Οι ταξιδιώτες αναζητούν “φρέσκες” περιοχές και τη δυνατότητα να ανακαλύπτουν νέους προορισμούς. Τα διεθνή ταξίδια διάρκειας δύο εβδομάδων ή και περισσότερο βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων, καθώς έχουν σημειώσει αύξηση της ζήτησης. Τα ταξίδια που πραγματοποιούν όλες οι γενιές ταξιδιωτών ανεξαιρέτως παραμένουν επίσης μια καθοριστική τάση, με την Ιαπωνία να εισέρχεται για πρώτη φορά στη λίστα των αναδυόμενων προορισμών, καθώς αυξάνεται το ενδιαφέρον για λιγότερο παραδοσιακούς οικογενειακούς προορισμούς.

         

Κορυφαίοι μεταβαλλόμενοι  / σε απειλή προορισμοί

Κορυφαίοι προορισμοί περιπέτειας

1. Κούβα

1. Ν. Αφρική                       

2. Ανταρκτική

2. Νησιά Γκαλαπάγκος

3. Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος (Αυστραλία)

3. Κόστα Ρίκα

4. Βενετία                

4. Νέα Ζηλανδία

5. Αρκτικός Κύκλος

5.  Περού / Ισλανδία

Η Virtuoso φέτος εξέτασε τους ταχέως μεταβαλλόμενους προορισμούς, και κάποιους που απειλούνται με ποικίλους τρόπους, όπως η Κούβα που βρίσκεται στην κορυφή της λίστας και με τις ανησυχίες για τη διατήρηση της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της να βρίσκονται στο επίκεντρο. Στη λίστα και τις πολικές περιοχές της Ανταρκτικής και της Αρκτικής λόγω της απειλής της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Το Great Barrier Reef της Αυστραλίας, το οποίο χάνει κοράλλια εξαιτίας της ρύπανσης και η Βενετία, με την επιδείνωση της κατάστασης στη λιμνοθάλασσα, βρίσκονται επίσης τον κατάλογο. Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών έχει ανακηρύξει το 2017 ως Διεθνές Έτος Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης, καθιστώντας αυτό το θέμα ιδιαίτερα επίκαιρο και σχετικό.
                                

Κορυφαίοι διεθνείς προορισμοί

Κορυφαίοι προορισμοί στις ΗΠΑ

1. Ιταλία

1. Νέα Υόρκη, NY

2. Ν. Αφρική

2. Μάουι, HI

3. Γαλλία

3. Κοιλάδα Νάπα/Σονόμα, CΑ

4. Ισλανδία

4. Λας Βέγκας, NV

5. Αυστραλία

5. Μαϊάμι/South Beach, FL

Οι ταξιδιώτες σήμερα αναζητούν εμπειρίες που είναι προσαρμοσμένες στα ενδιαφέροντα και τις ικανότητές τους, και γυρνούν όλο τον κόσμο για να τις βρουν. Η Νότια Αφρική διατηρεί τη θέση της ως ο κορυφαίος προορισμός για ταξίδια περιπέτειας στον κόσμο, ακολουθούμενη από τα νησιά Γκαλαπάγκος, την Κόστα Ρίκα και τη Νέα Ζηλανδία. Το Περού και η Ισλανδία (νέα είσοδος στην κορυφαία πεντάδα φέτος) είναι στην πέμπτη θέση, και η Ισλανδία, που βλέπει αξιοσημείωτη ανάπτυξη ως προορισμός περιπέτειας.

         

Κορυφαίοι οικογενειακοί προορισμοί

Κορυφαίοι προορισμοί γαμήλιων ταξιδιών

1. Ιταλία

1. Ιταλία

2. Μεξικό         

2. Μάουι, HI

3. Χαβάη

3. Γαλλική Πολυνησία

4. Ορλάντο, FL

4. Μαλδίβες

5. Βρετανία

5. Μεξικό

Η έρευνα Virtuoso Luxe 2017 αποκάλυψε επίσης ότι τα πολυτελή ταξίδια βρίσκονται σε άνθηση, καθώς οι εκδρομές “ξεπουλούν” νωρίτερα από ό,τι στο παρελθόν. Πολλοί ταξιδιώτες κάνουν κράτηση εκ των προτέρων, ακόμη και 1-2 χρόνια νωρίτερα για μεγαλύτερα ταξίδια. Η Virtuoso επίσης καταγράφει περισσότερες αιτήσεις για επιχειρηματικά αεροπορικά ταξίδια, καθώς και για αεροπορικά ταξίδια Α’ κατηγορίας, καθώς και απευθείας πτήσεις.
              

 Κορυφαίες κρουαζιέρες

Κορυφαία ταξιδιωτικά κίνητρα

1. Μεσόγειος

1. Εξερεύνηση νέων προορισμών

2. Αλάσκα

2. Αναζήτηση αυθεντικών εμπειριών

3. Ευρωπαϊκοί ποταμοί  

3. Ξεκούραση και χαλάρωση

4. Καραϊβική

4. Προσωπικός εμπλουτισμός

5. Ελληνικά νησιά

5. Αναζήτηση περιπέτειας

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024