Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΤαξιδιωτικές ΟδηγίεςΤαξιδιωτική οδηγία των ΗΠΑ για αυξημένο κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ευρώπη
Ταξιδιωτικές οδηγίες

Ταξιδιωτική οδηγία των ΗΠΑ για αυξημένο κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ευρώπη

Σε ταξιδιωτική οδηγία των ΗΠΑ τονίζετα ότι 'οι Αμερικανοί υπήκοοι θα πρέπει να είναι προσεκτικοί σε εορταστικά φεστιβάλ, εκδηλώσεις και υπαίθριες αγορές', λόγω αυξημένο κινδύνου τρομοκρατικών επιθέσεων σε όλη την Ευρώπη, ιδιαίτερα τις ημέρες των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Ταξιδιωτική οδηγία εξέδωσε χθες το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών, προειδοποιώντας τους Αμερικανούς υπηκόους για τον αυξημένο κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων σε όλη την Ευρώπη, ιδιαίτερα τις ημέρες των εορτών.

Το State Department με ανακοίνωσή του αναφέρει ότι “οι Αμερικανοί υπήκοοι θα πρέπει να είναι προσεκτικοί σε εορταστικά φεστιβάλ, εκδηλώσεις και υπαίθριες αγορές”. Προσθέτει ότι υπάρχουν βάσιμες πληροφορίες πως το Ισλαμικό Κράτος, η Αλ Κάιντα και οργανώσεις που συνδέονται μαζί τους συνεχίζουν το σχεδιασμό επιθέσεων στην Ευρώπη.

Το υπουργείο σημείωσε ακόμη ότι “οι εξτρεμιστές έχουν πραγματοποιήσει επιθέσεις στο Βέλγιο, την Γαλλία, τη Γερμανία και την Τουρκία τη χρονιά που πέρασε, και ότι παραμένει σε επιφυλακή για πιθανές επιθέσεις οπουδήποτε στην Ευρώπη. Οι Αμερικανοί υπήκοοι θα πρέπει να βρίσκονται σε επιφυλακή όταν συμμετέχουν σε μεγάλες εορταστικές εκδηλώσεις, όταν επισκέπτονται τουριστικούς τόπους, όταν χρησιμοποιούν τα δημόσια μέσα συγκοινωνίας, και όταν συχνάζουν σε μέρη λατρείας, εστιατόρια, ξενοδοχεία, κ.λπ.”.

Η ταξιδιωτική οδηγία λήγει στις 20 Φεβρουαρίου 2017.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024