Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Κρουαζιέρα

Πολυ-επίπεδη η κοινωνική συνεισφορά της Celestyal Cruises για το 2016

Άγγελος Ρεστάνης - 22 Νοέμβριος 2016, 16:24

Eκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μουσείου Ηρακλειδών σε όλες τις βαθμίδες των σχολείων της Πάτμου, διεύρυνση του 'εν πλω' επιχειρηματικού διαγωνισμού CruiseINN και στήριξη της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης 'Κιβωτός του Κόσμου' ήταν μερικές από τις δράσης της εταιρείας για το 2016.


Θέτοντας στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της την έννοια της Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας και Βιωσιμότητας, η Celestyal Cruises ανέπτυξε για μια ακόμη χρονιά δράση και πολυ-επίπεδη συνεισφορά. Πιο συγκεκριμένα:


Ο καθηγητής Μαθηματικών, κ. Απόστολος Παπανικολάου παρουσιάζει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Επιστήμη, Τέχνη και Μαθηματικά” σε μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Πάτμο.


Στήριξη τοπικών κοινωνιών - Προορισμοί γνώσης και βιωσιμότητας
Πρόσφατα ολοκληρώθηκε με επιτυχία το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Επιστήμη, Τέχνη και Μαθηματικά” του Μουσείου Ηρακλειδών, που διεξήχθη με την πρωτοβουλία και την υποστήριξη της Celestyal Cruises σε όλες τις βαθμίδες των σχολείων της Πάτμου με τη συμβολή του δήμου Πάτμου (σε σύνολο 459 μαθητών). Από τον Ιούνιο μέχρι και τον Οκτώβριο του 2016, το πρόγραμμα παρουσιάστηκε σε όλα τα σχολεία Νηπιακής, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Πάτμου, από έμπειρους ερευνητές της Διδακτικής των Μαθηματικών του Μουσείου Ηρακλειδών, οι οποίοι προσκάλεσαν τους μαθητές να γνωρίσουν τον κόσμο της επιστήμης μέσα από τα δια-δραστικά εκθέματα του μουσείου. Επιπλέον, η Celestyal Cruises φέτος προσέφερε 25 πλαστικούς κάδους απορριμμάτων για την τοποθέτησή τους σε κεντρικά σημεία του λιμένα Σκάλας στην Πάτμο, στοχεύοντας στην αναβάθμιση της εικόνας του νησιού για τους ξένους επισκέπτες.

Στήριξη της ναυτιλιακής εκπαίδευσης – τεχνογνωσία κρουαζιέρας
Στο πλαίσιο προώθησης της τεχνογνωσίας της κρουαζιέρας, η Celestyal Cruises για ακόμη μια χρονιά προσέφερε υποτροφίες ενός έτους, ύψους 6000 ευρώ συνολικά στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού Σύρου (ΑΕΝ) και Χίου (ΑΕΧ), για έναν σπουδαστή που επιθυμεί να σταδιοδρομήσει στην κρουαζιέρα.

Στήριξη της επιχειρηματικότητας
Με στόχο τη στήριξη των νέων και τη δημιουργία προοπτικών εξέλιξής τους, η Celestyal Cruises φέτος διεύρυνε τον πρώτο “εν πλω” επιχειρηματικό διαγωνισμό CruiseINN, δίνοντας τη δυνατότητα σε διπλάσιο αριθμό συμμετεχόντων να καταθέσουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες, μέσα από τη διοργάνωση δύο κρουαζιέρων. Αναλαμβάνοντας ενεργά το ρόλο του Χρυσού Χορηγού, απένειμε το χρηματικό έπαθλο αξίας 7.000 ευρώ στους πρώτους νικητές που αναδείχθηκαν και από τις δύο κρουαζιέρες, ενώ στήριξε ιδέες συναφείς με τη δραστηριοποίησή της στο χώρο του τουρισμού, δωρίζοντας στους εμπνευστές τους από μία τριήμερη κρουαζιέρα.

Στήριξη στον άνθρωπο
Σημαντικός άξονας της κοινωνικής δράσης της εταιρίας, επίσης, αποτελεί η προσφορά στις ευπαθείς ομάδες και η στήριξη στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρία για μια ακόμη χρονιά, έχοντας αγκαλιάσει τη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση “Κιβωτός του Κόσμου”, παρείχε μια πολυ-επίπεδη συνεισφορά στα παιδιά που φιλοξενούνται σε αυτήν, προσφέροντας την εμπειρία της κρουαζιέρας για συνολικά 150 παιδιά, διαθέτοντας είδη πρώτης ανάγκης, παρέχοντας ενημέρωση για τη δράση της οργάνωσης, αλλά και συλλογή χρημάτων εν πλω, στις κρουαζιέρες της.


Τα παιδιά της ΜΚΟ “Κιβωτός του Κόσμου” στην κρουαζιέρα “Στα Βήματα του Αποστόλου Παύλου” στο “Celestyal Nefeli” τον Οκτώβριο 2016.


Παράλληλα, φέτος τον Σεπτέμβριο, η εταιρεία προχώρησε σε μια ακόμα σημαντική πρωτοβουλία, τη δημιουργία Κοινής Τράπεζας Αίματος για τους εργαζόμενούς της, αλλά και τις οικογένειές τους, με την εθελοντική συμμετοχή των υπαλλήλων τόσο των γραφείων όσο και των πλοίων της εταιρίας. Η συγκεκριμένη ενέργεια είχε ως αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν 115 φιάλες αίματος, ενώ άνοιξε το δρόμο ώστε πλέον στην Ελλάδα αλλοεθνείς εργαζόμενοι να έχουν τη δυνατότητα να γίνουν εθελοντές αιμοδότες, έχοντας την προσωπική κάρτα εθελοντή από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και λαμβάνοντας τα ίδια οφέλη με κάθε εθελοντή.  

Σύμφωνα με την κα Φρόσω Ζαρουλέα, διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων της Celestyal Cruises, “η κοινωνική προσφορά είναι στο DNA της εταιρίας μας. Ως πολιτική μας από την αρχή της λειτουργίας μας, έχουμε υιοθετήσει το σχεδιασμό δράσεων που χαρακτηρίζονται από συνέχεια και συνέπεια, παραμένοντας κάθε χρόνο πιστοί στις δεσμεύσεις που αναλαμβάνουμε, και με το όραμα να τις εξελίσσουμε και να τις διευρύνουμε, στοχεύοντας σε όσο το δυνατόν περισσότερους αποδέκτες”.Ο αντιπρόεδρος Επιχειρήσεων της Celestyal Cruises, καπετάνιος Γιώργος Κουμπενάς απονέμει ετήσια υποτροφία στην αριστούχο σπουδάστρια της ΑΕΝ Σύρου, Σοφία Εξιλζέ, παρουσία του αρχιπλοίαρχου Νίκου Κουφόγιαννη.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Tourism Lobby

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top