Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςEκπρόσωπος της ΥΠΑ στην Επιτροπή Αεροναυτιλίας του ICAO
Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας

Eκπρόσωπος της ΥΠΑ στην Επιτροπή Αεροναυτιλίας του ICAO

Η Ελληνίδα εμπειρογνώμον κα Ελπίδα Κορυφίδου εκλέχθηκε στην Επιτροπή Αεροναυτιλίας (Αir Navigation Commission – ANC) του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO).

To Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν μια ακόμα επιτυχία τους: την εκλογή Ελληνίδας εμπειρογνώμονος στην Επιτροπή Αεροναυτιλίας (Αir Navigation Commission – ANC) του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO).

Η εκλογή της Ελληνίδας εμπειρογνώμονος, κας Ελπίδας Κορυφίδου, στην Επιτροπή Αεροναυτιλίας για την τριετία 2017-2019, έλαβε χώρα τη Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016 και ήταν αποτέλεσμα της εξασφάλισης υποστήριξης από την Ομάδα Κεντρικής Ευρώπης (Central European Rotation Group – CERG), της οποίας η Ελλάδα έγινε πρόσφατα μέλος μετά από μακροχρόνιες, επιστάμενες και συντονισμένες προσπάθειες τoυ Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Η Επιτροπή Αεροναυτιλίας, η οποία απαρτίζεται από 19 ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες που προτείνονται από τα κράτη – μέλη του ICAO, αποτελεί μετά το Συμβούλιο, το πλέον σημαντικό νομοπαρασκευαστικό όργανο του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας, καθώς επεξεργάζεται όλα τα τεχνικής φύσεως θέματα που αφορούν στην τομέα της πολιτικής αεροπορίας.

Ως εκ τούτου, σύμφωνα με την ΥΠΑ, η εκλογή της Ελληνίδας εκπροσώπου, αποτελεί ιδιαίτερα ευνοϊκή και σημαντική εξέλιξη για τη Χώρα μας και τα ζωτικά της συμφέροντα.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024