Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Κρουαζιέρα

Η Costa Crociere 'κόβει' τις κρουαζιέρες της στην Ελλάδα

Τατιάνα Ρόκου - 28 Νοέμβριος 2016, 09:40

Η απόφαση της εταιρείας για αποχώρησή της από το Αιγαίο, οφείλεται στην ανασφάλεια που υπάρχει στην ευρύτερη λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου, τα αρνητικά γεγονότα στην Τουρκία (τόσο οι τρομοκρατικές επιθέσεις όσο και το πρόσφατο αποτυχημένο πραξικόπημα κατά του Ερντογάν) και στο προσφυγικό ζήτημα.


Εκτός η Ελλάδα και το Αιγαίο από το πρόγραμμα της ιταλικής Costa Crociere (θυγατρικής της Carnival Cruisies), για την επόμενη σεζόν - κάτι που σημαίνει ότι τα κρουαζειρόπλοιά της δε θα προσεγγίζουν πλέον τα λιμάνια του Βόλου, του Πειραιά, του Ναυπλίου, της Καλαμάτας κ.ά.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΠΕ/ΜΠΕ, στον Βόλο η αποχώρηση της εταιρείας, προκάλεσε αντιδράσεις από τους φορείς της πρωτεύουσας της Μαγνησίας, καθώς η προσέγγιση του κρουαζιερόπλοιου της εταιρείας “Costa NeoClassica” κάθε 10 ημέρες στο λιμάνι του Βόλου, σήμαινε την αποβίβαση κατά μέσο όρο 2.400 ατόμων, που ενίσχυαν σε σημαντικό βαθμό την οικονομία της περιοχής. Σε ετήσια βάση το “Costa NeoClassica” μετέφερε στον Βόλο και στα άλλα ελληνικά λιμάνια, περίπου 38.000 τουρίστες, κυρίως Ευρωπαίους.

Ήδη μέχρι τον Μάρτιο του 2017 ακυρώθηκαν 10 προσεγγίσεις του κρουαζιερόπλοιου “Costa NeoClassica” στο λιμάνι του Βόλου, γεγονός που αποτελεί μεγάλη οικονομική ζημιά σε επιχειρήσεις του Βόλου, του Πηλίου και των Μετεώρων - Καλαμπάκας. Ο τελευταίος κατάπλους του πλοίου πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα και οι 1.800 επιβαίνοντες έτυχαν θερμών εκδηλώσεων αποχαιρετισμού στην παραλία του Βόλου.

Η απόφαση της εταιρείας για αποχώρησή της από το Αιγαίο, οφείλεται στην ανασφάλεια που υπάρχει στην ευρύτερη λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου, τα αρνητικά γεγονότα στην Τουρκία (τόσο οι τρομοκρατικές επιθέσεις όσο και το πρόσφατο αποτυχημένο πραξικόπημα κατά του Ερντογάν) και στο προσφυγικό ζήτημα.Στη φωτογραφία, το “Costa NeoClassica” στο λιμάνι του Βόλου.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Tourism Lobby

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top