Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΥπόθεση Athens Ledra: Κινέζοι ενδιαφέρονται για την εξαγορά του
Ξενοδοχεία

Υπόθεση Athens Ledra: Κινέζοι ενδιαφέρονται για την εξαγορά του

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, το συνολικό πόσο που οφείλεται στους εργαζόμενους ανέρχεται σε 800.000 ευρώ. Μάλιστα οι εργαζόμενοι σημειώνουν ότι όποιος και να είναι ο νέος εργοδότης θα πρέπει να προβεί στην καταβολή του εν λόγω ποσού.

Σε συνέντευξη Τύπου του Σωματείου των εργαζομένων του ξενοδοχείου Athens Ledra την περασμένη Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής, κ. Νίκος Παπαγεωργίου ανέφερε ότι κινεζικός όμιλος έχει εκδηλώσει το σοβαρό ενδιαφέρον για την αγορά του ξενοδοχείου. Υπνεθυμίζεται ότι στις 7 Δεκεμβρίου έχει οριστεί ο τρίτος πλειστηριασμός του Athens Ledra. Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν για εννέα και πλέον μήνες τις κινητοποιήσεις τους για την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ/ΜΠΕ, οι εκπρόσωποι του κινεζικού ομίλου έχουν μιλήσει και με τους εργαζόμενους του ξενοδοχείου και έχουν υποσχεθεί διατήρηση των θέσεων εργασίας, αλλά και καταβολή των δεδουλευμένων, αν τελικά γίνουν οι νέοι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου. Βέβαια οι εκπρόσωποι των εργαζομένουν συνιστούν επαγρύπνηση, καθώς τίποτα δεν είναι σίγουρο μέχρις στιγμής.

Ο κ. Παπαγεωργίου απάντησε και στα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για συνομιλίες του σωματείου των εργαζομένων με τους υποψήφιους νέους ιδιοκτήτες. Όπως τόνισε, “οι εργαζόμενοι δε διαπραγματεύονται με κανένα υποψήφιο επιχειρηματικό όμιλο αλλά αντίθετα είναι αδιαπραγμάτευτοι στο ότι πρέπει να δοθούν άμεσα τα δεδουλευμένα”. Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, το συνολικό πόσο που οφείλεται στους εργαζόμενους ανέρχεται σε 800.000 ευρώ. Μάλιστα οι εργαζόμενοι σημειώνουν ότι όποιος και να είναι ο νέος εργοδότης θα πρέπει να προβεί στην καταβολή του εν λόγω ποσού.

Τέλος, οι εργαζόμενοι καταγγέλουν τη στάση της κυβέρνησης, καθώς όπως τόνισαν, δεν έχει προστατεύσει τα δικαιώματα των εργαζομένων και δεν έκαναν καμία παρέμβαση ώστε να φέρουν την εργοδοσία προ των ευθυνών της, επιδιώκοντας λύση του προβλήματος αλλά αντίθετα, όπως είπαν, χρειάστηκε αγώνας για πάρουν οι εργαζόμενοι το έκτακτό βοήθημα των 1.000 ευρώ από τον ΟΑΕΔ.

Το Υπουργείο Εργασίας, με δελτίο Τύπου του, επισημαίνει ότι “αυτές τις τελευταίες κρίσιμες ώρες των διαβουλεύσεων για τη θετική επίλυση της διασφάλισης των θέσεων εργασίας και της πληρωμής των δεδουλευμένων, χρειάζεται απόλυτη προσοχή.

Το Υπουργείο Εργασίας πράγματι, εδώ και καιρό, όχι μόνο είναι σε γνώση αλλά διαχειρίζεται με διακριτικότητα την υπόθεση μεταφοράς της επιχείρησης σε νέο επενδυτή, με μοναδικό κριτήριο την προστασία των εργαζομένων εκεί.

Οι εργαζόμενοι επίσης όχι μόνο είναι ενήμεροι όλων των εξελίξεων, αλλά έχουν πολλές και ουσιαστικές επαφές και συνομιλίες με τους υποψήφιους επενδυτές προσπαθώντας να διασφαλίσουν, όπως και το Υπουργείο, τα δικαιώματά τους.

Σε ό,τι αφορά στα περί καταγγελιών μερίδας εργαζομένων, επισημαίνουμε ότι η συνδρομή του Υπουργείου ήταν από την αρχή σταθερή και αταλάντευτη και με συγκεκριμένη πρακτική εφαρμογή: το Υπουργείο σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ, σε συντομότατο χρονικό διάστημα, κατέβαλε στους εργαζομένους του ATHENS LEDRA το έκτακτο βοήθημα των 1.000 ευρώ/εργαζόμενο και παράλληλα κίνησε όλες τις νόμιμες διαδικασίες για να αναγκαστεί η εταιρία να καταβάλλει δεδουλευμένες αποδοχές”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024