Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΜεγάλη επενδυτική πρόταση από το Hollywood στη Σύρο
Προορισμός

Μεγάλη επενδυτική πρόταση από το Hollywood στη Σύρο

Ομάδα καταξιωμένων παραγωγών-σκηνοθετών από το χώρο του Χόλιγουντ κατέθεσε στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου πρόταση δημιουργίας μόνιμων εγκαταστάσεων για μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές στο νησί, όπως ανακοίνωσε ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης.

Πρότζεκτ με τίτλο “Το Ελληνικό Κινηματογραφικό Σχέδιο στη Σύρο” έχει την υπογραφή ενός εκ των κορυφαίων σκηνοθετών-παραγωγών του Χόλιγουντ, του Steven Bernstein, ενώ στην επενδυτική ομάδα συμμετέχουν και άλλοι καταξιωμένοι παραγωγοί, σκηνοθέτες και κινηματογραφιστές όπως οι Richard Gladstein, Andrew Lane, Martin Meunier, George Macropulos και Gary Romolo Fiorelli και αφορά στην κατασκευή μόνιμων στούντιο στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων.

Το ύψος της αρχικής επένδυσης προϋπολογίζεται στα 6,5 εκατ. ευρώ, με δυνατότητες για επιπλέον χρηματοδότηση ακόμη και από ευρωπαϊκά προγράμματα.

“Πρόκεται για την πιο μεγάλη και σοβαρή επενδυτική πρόταση που έχει γίνει για τη Σύρο, η οποία αν όλα πάνε καλά και προχωρήσει θα αποτελέσει οικονομική και τουριστική… επανάσταση για τη Σύρο, τις Κυκλάδες και τη χώρα μας γενικότερα” ανέφερε ο κ. Λεονταρίτης. “Σε αυτό το νησί έχουμε ακούσει πολλές προτάσεις και μεγαλόπνοα σχέδια τα οποία απέτυχαν παταγωδώς. Αυτή είναι η πιο σοβαρή, εμπεριστατωμένη και τεχνοκρατική επενδυτική πρόταση που έχει κατατεθεί ποτέ για τη Σύρο”.

Από την πλευρά της, η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά δεσμεύθηκε ότι θα “τρέξει” τις απαιτούμενες διαδικασίες που απαιτούνται σε κυβερνητικό επίπεδο για να γίνει αυτή η επένδυση. Μάλιστα τον Δεκέμβριο, η ίδια και στελέχη του υπουργείου και της περιφέρειας θα μεταβούν στη Νέα Υόρκη για να έχουν επαφές με τους υποψήφιους επενδυτές.

Το βασικό προαπαιτούμενο που έθεσαν οι επενδυτές είναι η εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας για τέτοια θέματα με την αντίστοιχη ευρωπαϊκή, καθώς στην παρούσα φάση είναι απαγορευτική για επενδύσεις, λόγω υπερφορολόγησης, γραφειοκρατίας για τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις κ.λπ. Σε τοπικό επίπεδο, οι επενδυτές ζητούν τις συνεργασίες των τοπικών αρχών και φορέων για την οργάνωση και λειτουργία του πρότζεκτ. Όσον αφορά στις εγκαταστάσεις, χρειάζονται δύο μεγάλα κτίρια με ύψος τουλάχιστον 12 μέτρα (για τη δημιουργία των στούντιο), καθώς ένα μεγάλο μέρος των απαιτούμενων γυρισμάτων θα γίνεται σε εξωτερικούς χώρους.


O Steven Bernstein.

Όπως ανέφερε ο κ. Λεονταρίτης, ο Steven Bernstein επισκέφθηκε τη Σύρο το καλοκαίρι και ενθουσιάστηκε από την αρχιτεκτονική ομορφιά της, χαρακτηρίζοντάς ένα φυσικό στούντιο.

Πέραν της δημιουργίας κινηματογραφικού στούντιο, το σχέδιο περιλαμβάνει δημιουργία Σχολής Κινηματογράφου με σπουδαστές από όλο τον κόσμο, ενώ στα άμεσα σχέδια είναι η παραγωγή δύο ταινιών μέσα στο 2017.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024