Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΝέα 48ωρη απεργία εξήγγειλε η ΠΝΟ, έως το πρωί της Τρίτης 6 Δεκεμβρίου
Ακτοπλοΐα

Νέα 48ωρη απεργία εξήγγειλε η ΠΝΟ, έως το πρωί της Τρίτης 6 Δεκεμβρίου

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι ναυτικοί, με συνέχιση της απεργίας τους έως τα ξημερώματα (06.00) της Τρίτης 6 Δεκεμβρίου και με προοπτική κλιμάκωσης.

Σε νέα συνεδρίασή της, η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, αποφάσισε την πραγματοποίηση νέας 48ωρης πανελλαδικής απεργίας από αύριο στις 6 το πρωί της Κυριακής 4 Δεκεμβρίου έως στις 6 το πρωί της Τρίτης 6 Δεκεμβρίου.

Σήμερα, στις 11 το πρωί τα 13 συνδικαλιστικά σωματεία της ΠΝΟ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στον Αγ. Διονύσιο και πορεία προς το Υπουργείο Ναυτιλίας, όπου αντιπροσωπεία των εργαζομένων θα επιδιώξει να συναντηθεί με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Ακόμη, η διοίκηση της ΠΝΟ “καταγγέλλει τις απαράδεκτες και κατακριτέες από κάθε άποψη μεθοδεύσεις των μετρημένων στα δάχτυλα του ενός χεριού, όοως η Hellenic Seaways και η πλοιοκτήτρια εταιρεία του Ε/Κ-Ο/Γ ‘Πρωτέας’, για τη δημιουργία κλίματος εκφοβισμού στα πληρώματα των πλοίων τους, καθώς και τους λοιπούς εξωθεσμικούς παράγοντες, οι οποίοι, για τα ίδια αυτών συμφέροντα υπονομεύουν τον δίκαιο αγώνα των ναυτεργατών, δημιουργώντας συνθήκες κοινωνικού αυτοματισμού. Και για το συγκεκριμένο αυτό γεγονός, μεγάλη ευθύνη έχει η Κυβέρνηση, αλλά δυστυχώς και οι ίδιοι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του ΥΝΑΝΠ“.

Τέλος, η ΠΝΟ “ζητάει την κατανόηση και την πλήρη συμπαράσταση τόσο του επιβατικού κοινού όσο και όλων των Ελλήνων εργαζομένων, διότι ο αγώνας ο οποίος διεξάγεται δεν είναι αγώνας που αφορά μόνον τους Έλληνες ναυτεργάτες, αλλά αφορά όλη την ελληνική κοινωνία”.

Υπενθυμίζεται ότι η ΠΝΟ έχει ήδη εξαγγείλει και νέα πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση, για την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, ζητώντας τη διασφάλιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των Ελλήνων ναυτικών (εν ενεργεία και συνταξιούχων).

Αντιδράσεις υπάρχουν ήδη από τους παραγωγούς αγροτικών προϊόντων. Στην Κρήτη, οι παραγωγοί ζητούν τη δρομολόγηση πλοίου ασφαλείας για τη μεταφορά ευπαθών προϊόντων από το νησί, στην περίπτωση που η απεργία των ναυτικών συνεχιστεί. Ήδη ο περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης μετέφερε σχετικό αίτημα στον κ. Κουρουμπλή.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024