Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΈκκληση της FedHATTA προς ΠΝΟ και αρμόδια υπουργεία να μη μείνουν όμηροι μαθητές στα νησιά
Τουριστικά γραφεία

Έκκληση της FedHATTA προς ΠΝΟ και αρμόδια υπουργεία να μη μείνουν όμηροι μαθητές στα νησιά

Πάνω από 11.500 μαθητές θα ταξιδέψουν με προορισμό την Κρήτη, ενώ εξαιτίας της απεργίας της ΠΝΟ, 3.000 μαθητές από το Νομό Αττικής θα εγκλωβισθούν στο νησί, ενώ αντίστοιχος αριθμός θα αναχωρούσε από τον Πειραιά έως τις 6 Δεκεμβρίου. Οι σχολικές εκδρομές μαθητών της Γ’ Λυκείου αναμένεται να συνεχισθούν έως και τις 18 Δεκεμβρίου.

Εγκλωβισμένοι στην Κρήτη αλλά και σε άλλα ελληνικά νησιά στα οποία πραγματοποιούνται αυτόν τον καιρό οι σχολικές εκδρομές του Λυκείου, κινδυνεύουν να βρεθούν χιλιάδες μαθητές μετά την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) να δώσει παράταση στις απεργιακές κινητοποιήσεις των ναυτεργατών ακινητοποιώντας τα πλοία σε όλη τη χώρα από τις 4 έως τις 6 Δεκεμβρίου.

Περισσότεροι από 11.500 μαθητές θα ταξιδέψουν με προορισμό την Κρήτη, ενώ εξαιτίας της απεργίας της ΠΝΟ, 3.000 μαθητές από το Νομό Αττικής θα εγκλωβισθούν στο νησί, ενώ αντίστοιχος αριθμός θα αναχωρούσε από τον Πειραιά έως τις 6 Δεκεμβρίου. Οι σχολικές εκδρομές μαθητών της Γ’ Λυκείου έχουν ήδη ξεκινήσει και αναμένεται να συνεχισθούν έως και τις 18 Δεκεμβρίου.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων Ελλάδας, FedHATTA, κ. Λύσανδρος Τσιλίδης, απευθύνοντας έκκληση προς τους αρμόδιους υπουργούς Παιδείας, Εσωτερικών, Τουρισμού και τον Πρωθυπουργό, έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Μετά την παράταση της απεργίας της ΠΝΟ, δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα τόσο με τη μεταφορά όσο και με τον εγκλωβισμό μαθητών στην Κρήτη και σε άλλα νησιά, μεσούσης της περιόδου των σχολικών εκδρομών.

Παρακαλούμε πολύ να διευθετηθεί άμεσα το θέμα το οποίο δημιουργείται, είτε άμεσα, είτε με την επίλυσή του με δρομολόγια τα οποία θα πρέπει να εκτελεσθούν για την ασφάλεια και την εξυπηρέτηση των αναγκών των μαθητών, κάτι που πρέπει να προβλεφθεί από τους απεργούς και τους διαπραγματευόμενους μαζί τους.

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι το κόστος που θα προκύψει εις βάρος των μαθητικών εκδρομών και των μαθητών δε θα μπορεί να καλυφθεί από τους ίδιους, μεσούσης της οικονομικής κρίσης.

Το κόστος αυτό θα επιβαρύνει τις οικογένειες, οι οποίες με μεγάλη δυσκολία καλούνται να ικανοποιήσουν την επιθυμία των παιδιών να απολαύσουν τη σχολική εκδρομή του Λυκείου. Πάνω απ’όλα, οι διεκδικήσεις του συντεχνιακού αγώνα, δίκαιες ή άδικες, δεν πρέπει με τίποτα να καταστρέψουν το όραμα της νέας γενιάς, το οποίο πρέπει να ταυτίζεται με θετικά μηνύματα και να μην φορτισθεί αρνητικά.

Είμαστε υποχρεωμένοι να σας ζητήσουμε να αναθεωρήσετε τη θέση σας, να βρείτε την ιδανικότερη λύση, για το καλό των παιδιών μας, αναδεικνύοντας τον αγώνα σας με συμπάθεια και όχι με αρνητισμό, ο οποίος μπορεί να αποβεί εις βάρος των νεαρών μαθητών και των οικογενειών τους”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024