Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΗ Ρώμη αποσύρει τους 'μονομάχους' και τα αμαξάκια με άλογα από τα τουριστικά της αξιοθέατα
Προορισμός

Η Ρώμη αποσύρει τους 'μονομάχους' και τα αμαξάκια με άλογα από τα τουριστικά της αξιοθέατα

Η Ρώμη αποφάσισε να πατάξει τους μη εξουσιοδοτημένους "μονομάχους" –οι οποίοι, όπως λένε οι Αρχές, βγάζουν μέχρι και 12.000 ευρώ το μήνα από φωτογραφίες με τους τουρίστες- το Νοέμβριο του 2015, όταν ο επίτροπος της πόλης εισήγαγε μια αρχική απαγόρευση.

Η δήμαρχος της Ρώμης Virginia Raggi εξέδωσε γενική απαγόρευση για τους “μονομάχους” στις περιοχές γύρω από ιταλικά τουριστικά αξιοθέατα.

Ηθοποιοί ντυμένοι ως μονομάχοι και εκατόνταρχοι στα τουριστικά αξιοθέατα προσφέρονται για φωτογραφίες ποζάροντας με τους τουρίστες για χρήματα.

Η απαγόρευση εκδόθηκε ύστερα από μια σειρά καταγγελιών, σύμφωνα με τις οποίες οι ηθοποιοί και οι αμαξάδες χρέωναν υπερβολικά τους τουρίστες, ενώ υπήρξαν και καταγγελία για μικροκλοπές.

Οποιοσδήποτε συλληφθεί να παραβαίνει το νέο κανονισμό θα αντιμετωπίζει πρόστιμο 400 ευρώ, καθώς οι αρχές της Ρώμης προσπαθούν να “προστατεύσουν τη δημόσια τάξη” και να διατηρούν την “πολιτιστική, καλλιτεχνική και μνημειακή κληρονομιά” της πρωτεύουσας.

Αυτές οι τελευταίες απαγορεύσεις αντικαθιστούν μια προηγούμενη ρύθμιση που έληξε στις 30 Νοεμβρίου και είχε ως αποτέλεσμα οι “μονομάχοι” να έχουν επιστρέψει στην ιταλική πρωτεύουσα.

Η Ρώμη αποφάσισε να πατάξει τους μη εξουσιοδοτημένους “μονομάχους” –οι οποίοι, όπως λένε οι Αρχές, βγάζουν μέχρι και 12.000 ευρώ το μήνα από φωτογραφίες με τους τουρίστες- το Νοέμβριο του 2015, όταν ο επίτροπος της πόλης εισήγαγε μια αρχική απαγόρευση.

Ένας από τους κύριους λόγους για τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα είναι ότι οι “μονομάχοι” συχνά δε διασαφηνίζουν ότι υπάρχει χρέωση για μια φωτογραφία μαζί τους και ενώ οι περισσότεροι τουρίστες καταφέρνουν να κατεβάσουν την τιμή σε λογικά πλαίσια, μερικοί εξαπατώνται από τα μεγάλα ποσά, ιδιαίτερα εάν δεν έχουν ενημερωθεί κατάλληλα για την ισοτιμία του νομίσματός τους σε ευρώ.

Ο νέος κανονισμός ισχύει μέχρι το τέλος του Ιουλίου 2017.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024