Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΣυνέδριο για τον εναλλακτικό τουρισμό στο Βόλο, 10-11 Δεκεμβρίου
Συνέδρια

Συνέδριο για τον εναλλακτικό τουρισμό στο Βόλο, 10-11 Δεκεμβρίου

Ενδιαφέρον από όλη την Ελλάδα για το συνέδριο 'Εναλλακτικός Τουρισμός: Ευκαιρίες, Προκλήσεις, Συνεργασίες, Ανάπτυξη', που θα γίνει στον Βόλο και το Πήλιο, στις 10 και 11 Δεκεμβρίου 2016.

Το ανοιχτό σε όλους συνέδριο Εναλλακτικού Τουρισμού, που διοργανώνουν η Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Θεσσαλίας, το Γραφείο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Θεσσαλίας, η Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων, ο Β’βάθμιος Φορέας Πολιτισμού και Επιστημών Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” και το Δίκτυο Εθελοντικών Οργανώσεων Θεσσαλίας, διεξάγεται στο Βόλο, το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, στο ξενοδοχείο Volos Palace και στο Πήλιο, με τίτλο: “Εναλλακτικός Τουρισμός: Ευκαιρίες, Προκλήσεις, Συνεργασίες, Ανάπτυξη”. Το συνέδριο γίνεται με τη στήριξη και τη συνεργασία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και της Εταιρείας Ανάπτυξης Πηλίου.

Σημαντικοί εισηγητές (πανεπιστήμιο, άνθρωποι του τουρισμού, ειδικοί στην προώθηση τουριστικών προϊόντων στην παγκόσμια αγορά, θεσμικοί παράγοντες και πολύπειροι εκπρόσωποι της Κοινωνίας των Πολιτών), παρουσιάζουν τις σύγχρονες τάσεις της παγκόσμιας αγοράς στον δυναμικό τομέα του Εναλλακτικού Τουρισμού.

Οι θεματικές ενότητες του συνεδρίου περιλαμβάνουν πολύ εξειδικευμένες εισηγήσεις για το Branding τόπου, τις πολιτικές ανάδειξης προορισμού, δικτυώσεις Φορέων και τουριστικά πακέτα, χρηματοδοτικά εργαλεία και παρουσίαση για τον υπάρχοντα  εναλλακτικό τουρισμό στη Μαγνησία και τη Θεσσαλία.

Σημειώνεται ότι, πέρα από τις εισηγήσεις, θα διοργανωθούν στα πλαίσια του συνεδρίου ειδικά εργαστήρια, όπως:
1. για τη δικτύωση των φορέων μεταξύ τους και τη δημιουργία τουριστικών πακέτων
2. την κοινωνική επιχειρηματικότητα στον Εναλλακτικό Τουρισμό
3. τις ευκαιρίες χρηματοδότησης και ένταξης σε αναπτυξιακά προγράμματα και
4. τη δικτύωση των Ορειβατικών Συλλόγων Θεσσαλίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις εταιρείες εναλλακτικού τουρισμού και να γνωρίσουν τα μοναδικά τοπικά προϊόντα από γυναικείους συνεταιρισμούς και ντόπιους παραγωγούς, οι οποίοι θα εκθέσουν και θα προσφέρουν τα προϊόντα τους.

Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Βουνού Κυριακή 11/12
Επίσης, στα πλαίσια εορτασμού της Παγκόσμιας Μέρας Βουνού (Κυριακή 11 Δεκεμβρίου) θα διοργανωθούν δράσεις στο βουνό, σε συνεργασία με εταιρίες εναλλακτικού τουρισμού και άλλους συλλογικούς Φορείς, προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να γνωρίσουν τη μαγεία του “Βουνού των Κενταύρων”.

Για παράδειγμα όλοι οι φίλοι του βουνού, την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου θα έχουν την ευκαιρία:
1. Να περπατήσουν το Πήλιο, με πιστοποιημένους οδηγούς βουνού  
2. να συμμετέχουν σε πεζοπορία με τον ΕΟΣ Βόλου στη διαδρομή Κ. Νερά, Πινακάτες, Βυζίτσα, Σταθμός Μηλεών, Κ. Νερά (διάρκεια διαδρομής 5 ώρες)
2. Να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις του Ιππικού Φυσιολατρικού Ομίλου Μηλεών και να κάνουν ορεινή ιππασία, σε συμβολικές τιμές
3. Να επισκεφθούν το Μουσείο Ελιάς και Λαδιού
4. Να κάνουν τοξοβολία στην Πορταριά (Mountain Activities Pelio)
5. να κάνουν ορεινή ποδηλασία στην Πορταριά κ.λπ.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024