Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΗ Χαλκιδική 'των Χριστουγέννων' πρωταγωνιστεί σε εκπομπή της Κυπριακής Τηλεόρασης
Προβολή προορισμού

Η Χαλκιδική 'των Χριστουγέννων' πρωταγωνιστεί σε εκπομπή της Κυπριακής Τηλεόρασης

Γαστρονομικές και Πολιτιστικές συνήθειες του project 'Τρία Πράσινα Βουνά' θα προβληθούν στην Κύπρο λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα. Η πρωτοβουλία αποτελεί συνέργεια του ΚΟΤ, του Συλλόγου Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας και του Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Λήψεις πλάνων για λογαριασμό του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες (2–6 Δεκεμβρίου 2016) στον ορεινό όγκο της ανατολικής Χαλκιδικής από την τεχνική και δημοσιογραφική ομάδα της εκπομπής με τίτλο “Ταξίδι στη Γεύση”, παρουσιαστής της οποίας είναι ο διακεκριμένος Κύπριος chef Χρήστος Χριστοδούλου.

Η πρωτοβουλία αποτελεί μία ακόμη συνέργεια του ΚΟΤ, του Συλλόγου Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας και του Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού, οι οποίοι – στο πλαίσιο του αφιερωματικού έτους KOUZINA 2016 στη Μεγαλόνησο – εκπόνησαν και πραγματοποίησαν σειρά προωθητικών πρωτοβουλιών που χαρακτηρίσθηκαν από υψηλά ποιοτικά κριτήρια και είχαν θεαματικά αποτελέσματα.

Η εκπομπή “Ταξίδι στη Γεύση” αποτελεί το πιο δημοφιλές γαστρο-ταξιδιωτικό τηλεοπτικό magazino της δημόσιας κυπριακής τηλεόρασης, η εμβέλεια της οποίας ξεπερνά τα σύνορα της Κύπρου, αφού το ΡΙΚ εκπέμπει σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.

Το θέμα των πέντε επεισοδίων της εκπομπής, που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης και θα προβληθούν σταδιακά από τις 18 Δεκεμβρίου μέχρι και την περίοδο της Πρωτοχρονιάς, αφορά τις χριστουγεννιάτικες γαστρονομικές συνήθειες και τις ανθρώπινες δραστηριότητες, όπως αυτές απαντώνται, αναπτύσσονται, εξελίσσονται και διαιωνίζονται σε περιοχές της ορεινής ανατολικής Χαλκιδικής. Ουσιαστικά, πρόκειται για μεγάλης εμβέλειας προβολή ολόκληρης της τοπικής εναλλακτικής τουριστικής ζώνης στην Ελλάδα και την Κύπρο αλλά και προώθηση του βραβευμένου project με τίτλο “Τρία Πράσινα Βουνά”, το οποίο αποτελεί πιλότο ανάπτυξης της σύγχρονης και βιώσιμης αγροτουριστικής δραστηριότητας.

Για τις ανάγκες της κινηματογράφησης επιστρατεύθηκαν μέλη οκτώ τοπικών κοινωνικών φορέων και επτά επιχειρήσεων, ενώ τουλάχιστον 250 εθελοντές και εθελόντριες του KOUZINA 2017 προσέφεραν υπηρεσίες, προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο και ποιοτικότερο. “Πρόκειται για τη μεγαλύτερη απόδειξη αποδοχής και καθολικής συμμετοχής της τοπικής κοινωνίας σε έναν φορέα που έχει εμπνεύσει με το έργο του”, αναφέρει σε δήλωσή της η επικεφαλής του KOUZINA, chef Ντίνα Νικολάου -και συνεχίζει: “Το ετήσιο promo tour του φεστιβάλ, μέρος του οποίου αποτελεί και η εν λόγω κινηματογράφηση, δημιούργησε συνθήκες υγιούς και αποτελεσματικής προώθησης της περιοχής σε ολόκληρη την Ευρώπη και τη μεσογειακή λεκάνη, ενώ απέδειξε στην πράξη τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι συνυπάρχουν, συνεργάζονται και συνθέτουν, μετατρέποντας την παράδοση και την καθημερινότητα σε τρόπο έκφρασης και προβολής του τόπου τους”.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα της διοργάνωσης του 2017.

Η πρωτοβουλία έρχεται να κλείσει τον κύκλο των πέντε στοχευμένων προωθητικών ενεργειών που πραγματοποιήθηκαν το 2016, απευθυνόμενες στην κυπριακή τουριστική αγορά, ενώ ολοκληρώνει την προσπάθεια τοποθέτησης στον τοπικό τουριστικό χάρτη ορεινών περιοχών, οι οποίες συνδέονται με την παράκτια ζώνη μέσω δεκάδων πακέτων θεματικών διακοπών.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024