Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΕπένδυση άνω των 600 εκατ. ευρώ για τον Αστέρα Βουλιαγμένης
Ξενοδοχεία

Επένδυση άνω των 600 εκατ. ευρώ για τον Αστέρα Βουλιαγμένης

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2018 και προβλέπει την ριζική ανακαίνιση των ξενοδοχείων 'Αρίων' και 'Ναυσικά', των bungalows, καθώς και την αναβάθμιση της μαρίνας.

Το σχέδιο ανάπτυξης του Αστέρα Βουλιαγμένης, σύμφωνα με την παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε από εκπροσώπους των επενδυτών, αποσκοπεί στην ανάδειξη του σε προορισμό παγκόσμιου βεληνεκούς και δείχνει την εμπιστοσύνη των νέων επενδυτών στις προοπτικές τόσο τις επένδυσης όσο και της προοπτικές της χώρας ανέφεραν οι νέοι ιδιοκτήτες του έκτασης του Αστέρα στην πρώτη παρουσίαση της ανάπλασης της περιοχής.

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2018 και προβλέπει την ριζική ανακαίνιση των ξενοδοχείων “Αρίων” και “Ναυσικά”, των bungalows, καθώς και τη σημαντική αναβάθμιση της μαρίνας. Το σχέδιο περιλαμβάνει επίσης την ανάπτυξη 13-15 κατοικιών στην ευρύτερη περιοχή του εκτός λειτουργίας ξενοδοχείου “Αφροδίτη”.

Η ανακαίνιση των ξενοδοχείων “Αρίων” και “Ναυσικά” και των bungalows θα ξεκινήσει άμεσα, στο α’ τρίμηνο του 2017. Το 2019 θα ολοκληρωθεί και η αναβάθμιση της μαρίνας. Ειδικότερα, στο ξενοδοχείο “Ναυσικά” θα διαμορφωθούν 132 δωμάτια, από τα οποία τα 22 είναι σουίτες, ενώ θα γίνει πλήρης ανακαίνιση εσωτερικών χώρων, του χώρου της πισίνας, δημιουργία bar-restaurant 140 θέσεων δίπλα στη πισίνα και ενίσχυση της γαστρονομικής ταυτότητας. Στο ξενοδοχείο “Αρίων” θα διαμορφωθούν 122 δωμάτια, από τα οποία τα 20 θα είναι σουίτες, ενώ προβλέπεται ανακαίνιση εσωτερικών χώρων, νέα εμπειρία γαστρονομίας, συνεδριακοί χώροι και αίθουσες εκδηλώσεων υψηλών προδιαγραφών, αναβάθμιση και δημιουργία υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων Spa διεθνών προδιαγραφών και πλήρης ανακαίνιση και αναβάθμιση του χώρου της πισίνας και των εξωτερικών χώρων. Τα bungalows θα αναβαθμιστούν σε υψηλότερο επίπεδο πολυτέλειας.

Κατά τη διάρκεια της ανάπλασης, οι εγκαταστάσεις του Astir Beach και του εστιατορίου Nobu θα παραμείνουν σε λειτουργία. Στην Astir Beach γίνεται αναβάθμιση των υφιστάμενων χώρων εστίασης, βελτίωση του Platinum Club and Spa και της πρόσβασης στην αρχαιολογική ζώνη του Ναού του Απόλλωνα.

Επίσης, υιοθετούνται μέθοδοι για την εξοικονόμηση της ενέργειας και την ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων και βελτιστοποιείται το δίκτυο υποδομών και υιοθετούνται μέθοδοι διαχείρισης απορριμμάτων, ενω γενικότερα υιοθετείται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο περιβαλλοντικής παρακολούθησης κατά τη φάση της λειτουργίας.

Η συνολική αξία της επένδυσης, όπως επισημάνθηκε και στην παρουσίαση, συνυπολογιζομένου του σχεδίου ανάπτυξης, αναμένεται να ξεπεράσει τα 600 εκατ. ευρώ.

“Το σχέδιο ανάπτυξης αποσκοπεί στην ανάδειξη του Αστέρα Βουλιαγμένης ως πολυτελούς τουριστικού προορισμόυ στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και διεθνώς”, δήλώσε χαρακτηριστικά ο CEO της AGC Equity Partners, Walid Abu-Suud.

Όπως τονίστηκε στη διάρκεια της παρουσίασης, το σχέδιο ανάπτυξης σέβεται την πολιτιστική κληρονομιά του Αστέρα Βουλιαγμένης και αποβλέπει στην προστασία και την ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής, διαφυλάσσοντας παράλληλα την ιστορία του Αστέρα Βουλιαγμένης. Το ολοκληρωμένο έργο θα ενισχύσει τον τουριστικό χαρακτήρα της χερσονήσου και θα συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας, με αποτέλεσμα τις αυξημένες ευκαιρίες άμεσης και έμμεσης απασχόλησης. Όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, οι θέσεις εργασίας όταν ολοκληρωθεί το έργο θα είναι περισσότερες από ό,τι ήταν μέχρι σήμερα.

Η AGC, εκ μέρους της Jermyn Street και των επενδυτών της, χαιρετίζει την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η οποία επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της στο έργο τα τελευταία 3 χρόνια και την εμπιστοσύνη της στις προοπτικές της χώρας. Ως έργο εθνικής και διεθνούς αναφοράς, η AGC αποδίδει τη μέγιστη σημασία στην ταχεία εφαρμογή του σχεδίου ανάπτυξης και προσβλέπει στην επαναλειτουργία του Αστέρα Βουλιαγμένης στις αρχές του 2018.

Υπενθυμίζεται ότι η AGC Equity Partners (AGC) για λογαριασμό της Jermyn Street Real Estate FundI VLP και της Apollo Investment Hold coS.a.r.l, στην οποία μετέχουν δύο κρατικά κεφάλαια του Άμπου Ντάμπι και του Κουβέιτ, Άραβες επενδυτές, καθώς και η τουρκική εταιρεία Dogus Group, ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της εξαγοράς του 88,46% των μετοχών της Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ στις 27 Οκτωβρίου 2016, από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), έναντι συνολικού τιμήματος, το οποίο ανάγεται στο 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Αστήρ Παλάς και αντιστοιχεί σε 444 εκατ. ευρώ με την εισροή ιδίων κεφαλαίων αποκλειστικά από το εξωτερικό.

Στις επενδύσεις της Dogus Holding στην Ελλάδα, οι οποίες μαζί με το Hilton και την ολοκλήρωση των εργασιών στον Αστέρα θα ανέλθουν στα 400 εκατ. ευρώ, αναφέρθηκε ο CEO της εταιρείας κ. Hüsnü Akhan, υπογραμμίζοντας τη δυναμική του ελληνικού τουρισμού. Παράλληλα αναφέρθηκε στις τέσσερις μαρίνες που διαχειρίζεται ο όμιλος στα Γουβιά, τον Φλοίσβο, τη Ζέα και τη Λευκάδα, σε συνεργασία με τη Lamda Develompent και την εταιρεία Κυριακούλης. Σημειώνοντας τον προσανατολισμό του ομίλου Dogus και στον τουρισμό, ως έναν από τους οκτώ τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται, δήλωσε ότι στόχος του είναι να αυξήσει τα ξενοδοχεία του από 18 που υπάρχουν σήμερα σε έξι χώρες στα 26 έως το 2018.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024