Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική πολιτική

Μ. Κόνσολας: Aπόπειρα δημιουργίας μιας εικονικής πραγματικότητας στον χώρο του τουρισμού

Τατιάνα Ρόκου - 07 Δεκέμβριος 2016, 09:57

O τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας, επεσήμανε ότι πρόγραμμα ενίσχυσης για τη δημιουργία νέων μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων, δεν υφίσταται και απλώς προβλέπεται η προκήρυξή του. Επιπρόσθετα, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ήταν αυτή που απέκλεισε, με φωτογραφικές διατάξεις, το 80% των υφιστάμενων ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για την ενίσχυση των τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων.


Συνάντηση με την ηγεσία της ΝΔ, για θέματα Τουρισμού είχε ο τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας. Μετά τη συνάντηση και με αφορμή την πολιτική που ακολουθεί η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στον τουρισμό, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Η απόπειρα δημιουργίας μιας εικονικής πραγματικότητας στον χώρο του τουρισμού, δεν μπορεί να σταθεί, αφού το πρόσημο, αλλά και η πορεία του ελληνικού τουρισμού, καθορίζονται από το δείκτη των εσόδων που φέρνει. Και τα έσοδα αυτά - σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας - το πρώτο 8μηνο του 2016 παρουσίασαν μείωση της τάξης του 7,1%, ενώ μόνο τον Αύγουστο η μείωση, συγκριτικά με τον Αύγουστο του 2015, ήταν 9,2%.

Το Υπουργείο Τουρισμού, σύμφωνα με την κατανομή δαπανών στον κρατικό προϋπολογισμό για το 2017, έχει στη διάθεσή του μόλις 80 εκατ. ευρώ, κάτι που αποτυπώνει τη σημασία που δίνει η Κυβέρνηση στον τουρισμό. Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα υπουργείο – κέλυφος, χωρίς πόρους, χωρίς δυνατότητα άσκησης αναπτυξιακών πολιτικών και με αρμοδιότητες επιπέδου γενικής γραμματείας.

Φυσικό είναι, μετά από όλα αυτά, η Κυβέρνηση να εναποθέτει τις ελπίδες της στο ΕΣΠΑ. Με τη διαφορά, ότι πρόγραμμα ενίσχυσης για τη δημιουργία νέων μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων, δεν υφίσταται και απλώς προβλέπεται η προκήρυξή του.

Επιπρόσθετα, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ήταν αυτή που απέκλεισε, με φωτογραφικές διατάξεις, το 80% των υφιστάμενων ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για την ενίσχυση των τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Και, βέβαια, ήταν αυτή που αύξησε τον ΕΝΦΙΑ για αυτές τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καταργώντας τις διατάξεις για μειωμένο φορολογικό συντελεστή στα ειδικά κτίρια.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει κλονίσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών. Τα δείγματα γραφής που έχει δώσει για νέες επενδύσεις - όπως του γκολφ Αφάντου και του “Ελληνικού” - είναι αρνητικά. Είναι μια Κυβέρνηση που θέτει εμπόδια και συμπεριφέρεται εχθρικά απέναντι σε κάθε επενδυτική πρωτοβουλία. Όσο παραμένει στην εξουσία, ο στόχος της τουριστικής ανάπτυξης και των επενδύσεων είναι ανέφικτος.

Ο τουρισμός μας χρειάζεται μια νέα αναπτυξιακή δυναμική. Η χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή”.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Tourism Lobby

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top