Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΔέκα καινοτόμες ξενοδοχειακές τεχνολογίες για τα δωμάτια του μέλλοντος
Τάσεις

Δέκα καινοτόμες ξενοδοχειακές τεχνολογίες για τα δωμάτια του μέλλοντος

'Έξυπνοι' θερμοστάτες για έλεγχο της θερμοκρασίας του δωματίου, ακόμη και εκτός ξενοδοχείου, αισθητήρες φωτός, texting στο προσωπικό για προσωπικές ανάγκες και, σιγα σιγα, ρομπότ, είναι μερικές από τις τελευταίες ξενοδοχειακές τεχνολογίες, που αλλάζουν τα σύγχρονα δωμάτια των ξενοδοχείων.

Τα δωμάτια των ξενοδοχείων αλλάζουν. Νέα τεχνολογία για την παγκόσμια ξενοδοχειακή βιομηχανία έχει κάνει το ντεμπούτο της με εντυπωσιακούς ρυθμούς και οι ειδικοί λένε ότι αναμένουν ότι πολλές από τις νέες συσκευές που δημιουργήθηκαν κατά την τελευταία δεκαετία θα αποτελούν πολύ σύντομα τα νέα στάνταρτ.

Δείτε εν συντομία δέκα νέες τεχνολογίες και γιατί έχουν σημασία για τους ξενοδόχους:

1. Είσοδος χωρίς κλειδί: Τέλειωσαν οι μέρες που κάποιος έχανε το κλειδί του δωματίου του και κλειδωνόταν απ’έξω. Στα σύγχρονα ξενοδοχεία, τα smartphones των επισκεπτών θα αντικαταστήσουν σύντομα τις κάρτες που σήμερα χρησιμοποιούνται για να ξεκλειδώσει κανείς τις πόρτες. Στην πραγματικότητα, κάποιοι μεγάλεοι ξενοδοχειακοί όμιλοι χρησιμοποιούν ήδη αυτήν την τεχνολογία. Τα Starwood Hotels, για παράδειγμα, παρέχουν “keyless” είσοδο στους επισκέπτες μέσω της SPG εφαρμογής τους, ενώ όλο και περισσότερα ξενοδοχεία αναμένεται να στραφούν σύντομα σε συστήματα εισόδου μέσω εφαρμογών.

2. Τηλεοράσεις – καθρέφτες: Φανταστείτε να βλέπετε τηλεόραση στον καθρέφτη του μπάνιου κατά τη διάρκεια της διαμονής σας. Αυτό αποτελεί ήδη μια πραγματικότητα σε πολλά πολυτελή ξενοδοχεία ανά τον κόσμο, όπου οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας σε καθρέφτες, συνήθως απολαμβάνοντας το ντους, τη σάουνα, ή το μπάνιο στην πισίνα τους.

3. Μηνύματα στο προσωπικό: Σε πολλά ξενοδοχεία, οι επισκέπτες μπορούν να πλέον να επικοινωνούν για τις ανάγκες τους με το προσωπικό του ξενοδοχείου μέσω smartphone. Φανταστείτε να ζητάτε περισσότερες πετσέτες ή να ένα late check-out, χωρίς να σηκωθείτε καν από το κρεβάτι, καθώς αυτές είναι κάποιες από τις δυνατότητες που θα προσφέρει αυτή η τεχνολογία σύντομα, σε όλους τους επισκέπτες των ξενοδοχείων.

4. “Έξυπνοι” θερμοστάτες: Η τεχνολογία αυτή περιλαμβάνει και πάλι τη χρήση προσωπικών συσκευών των επισκεπτών. Τα ξενοδοχεία προσθέτουν όλο και περισσότερο τεχνολογίες ελέγχου της θερμοκρασίας, που επιτρέπουν στους επισκέπτες να ρυθμίσουν τη θερμοκρασία στα δωμάτιά τους με ένα smartphone, ακόμα και αν δεν είναι στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου.

5. Streaming συσκευών στις τηλεοράσεις: Σε πολλά ξενοδοχεία, οι επισκέπτες μπορούν τώρα να κάνουν streaming από τους υπολογιστές, τα τηλέφωνα ή τα tablets τους άμεσα στις μεγάλες τηλεοράσεις υψηλής ευκρίνειας στα δωμάτιά τους. Αυτό τους επιτρέπει να εργαστούν σε αυτές τις οθόνες ή να τις χρησιμοποιήσουν για να παρακολουθήσουν περιεχόμενο μέσω υπηρεσιών, όπως το Hulu και το Netflix.

6. “Έξυπνος φωτισμός”: Παρόμοια με την παραπάνω τεχνολογία που επιτρέπει στους επισκέπτες να χρησιμοποιήσουν μια εφαρμογή σε  smartphone για να ρυθμίσουν τον θερμοστάτη στα δωμάτιά τους, ορισμένα ξενοδοχεία επιτρέπουν τώρα στους επισκέπτες τους να ελέγχουν επίσης τα φώτα στο δωμάτιό τους από απόσταση.

7. Θύρες για MP3: Αυτή είναι μία από τις πιο κοινές τεχνολογίες στη λίστα, δε θα πρέπει ό,ως να αγνοηθεί, καθώς πολλοί επισκέπτες το θεωρούν αυτονόητο. Οι θύρες αυτές επιτρέπουν στους επισκέπτες να συνδέουν συσκευές σε ρολόγια ή ηχεία για να αναπαραγάγουν μουσικής και να φορτίσουν τη συσκευή τους ταυτόχρονα.

8. Internet υψηλών ταχυτήτων: Σαφώς όλα τα ξενοδοχεία παρέχουν γενικά στους επισκέπτες τους πρόσβαση σε Internet υψηλής ταχύτητας, αλλά τώρα η πρόκληση είναι για τα ξενοδοχεία να βεβαιωθούν ότι το δίκτυό τους είναι τόσο γρήγορα όσο το δίκτυο που χρησιμοποιούν οι επισκέπτες στο σπίτι τους. Ο πιο συνηθισμένος τρόπος για να γίνει αυτό είναι η προσφορά ευρυζωνικών ταχυτήτων σε διαφορα τιμολογιακά επίπεδα.

9. Αισθητήρες φωτός: Απλό, αλλά αποτελεσματικό. Οι αισθητήρες αυτοί ενεργοποιούνται όταν ένας επισκέπτης εισέρχεται σε ένα δωμάτιο και σβήνουν όταν στο δωμάτιο έχει περάσει κάποιο χρονικό διάστημα χωρίς να ανιχνευθεί καμία κίνηση.

10. Ρομπότ: Δεν έχουμε φτάσει σε αυτό το επίπεδο ακόμα, αλλά υπάρχουν μερικά ξενοδοχεία που έχουν ρομπότ σε θέσεις εργασίας που γινόντουσαν προηγουμένως από το προσωπικό, όπως είναι παραδόσεις φαγητού σε δωμάτια ή το σερβίρισμα καφέ.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024