Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΣυνεχίζεται έως την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου η απεργία της ΠΝΟ
Ακτοπλοΐα

Συνεχίζεται έως την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου η απεργία της ΠΝΟ

Ο υπουργός Ναυτιλίας σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες τόνισε εκ νέου πως τόσο ο ίδιος όσο και ο υπουργός Οικονομικών έχουν δεσμευτεί ότι η φορολογία των ναυτικών δε θα αλλάξει μέχρι και το 2018 και υπογράμμισε πως τα αίτια της απεργίας βρίσκονται στη φαντασία κάποιων και είναι ακατανόητα.

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) αποφάσισε νέα 48ωρη παράταση της απεργίας της, από τις 6 το πρωί της Παρασκευής έως τις 6.00 το πρωί της Κυριακής 11 Δεκεμβρίου, σε συνέχεια της αντίδρασής της για τη σχεδιαζόμενη αλλαγή στο φορολογικό καθεστώς τους.

Σε ανοιχτή επιστολή του προς τον γενικό γραμματέα της ΠΝΟ, κ. Γιάννη Χαλά, ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, επανέρχεται διαβεβαιώνοντας πως δεν υπάρχει κανένα ζήτημα αύξησης της φορολογίας στο ισχύον φορολογικό καθεστώς των ναυτικών.

Ο υπουργός Ναυτιλίας σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου τόνισε εκ νέου πως τόσο ο ίδιος όσο και ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος έχουν δεσμευθεί ότι η φορολογία των ναυτικών δε θα αλλάξει μέχρι και το 2018 και υπογράμμισε πως τα αίτια της απεργίας βρίσκονται στη φαντασία κάποιων και είναι ακατανόητα.



“Αν κάποιοι νομίζουν πω ς με την απεργία χτυπούν την κυβέρνηση κάνουν λάθος γιατί με αυτό τον τρόπο χτυπούν την κοινωνία η οποία υποφέρει από αυτή την κατάσταση. Οφείλει κανείς να αντιληφθεί πως υπάρχουν μικρά νησιά τα οποία δεν έχουν καμία επικοινωνία δεν έχουν καν αεροδρόμιο”
, είπε ο κ. Κουρουμπλής. “Προσπάθησα όλες αυτές της ημέρες με διάλογο να πειστεί η ΠΝΟ. Διαβεβαίωσα σε όλους τους τόνους πως δεν υπάρχει ζήτημα στην αλλαγή της φορολόγησης μέχρι το 2018 και έχει κάνει ξεκάθαρες δηλώσεις αναφορικά με το συγκεκριμένο ζήτημα και ο Υπουργός Οικονομικών.

Τις τελευταίες ημέρες έφεραν ζητήματα στο τραπέζι τα οποία ταλανίζουν τον κλάδο τα τελευταία τουλάχιστον 10 χρόνια. Ζήτησα από τον αρμόδιο υπουργό να παραστεί την ερχόμενη εβδομάδα ώστε να συζητηθούν και μαζί του από κοινού αυτά τα ζητήματα.

Δεν κατανοώ την επιμονή και την εμμονή, αλλά και τη συμπεριφορά ορισμένων πλοιοκτητών οι οποίοι εκδηλώνουν μία περίεργη στάση οι οποίοι για δικούς τους λόγους στηρίζουν αυτή την κατάσταση”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024