Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςTUI Holiday Atlas 2016: Οι Ευρωπαίοι δραπετεύουν σε εξωτικούς προορισμούς το φετινό χειμώνα
Τάσεις

TUI Holiday Atlas 2016: Οι Ευρωπαίοι δραπετεύουν σε εξωτικούς προορισμούς το φετινό χειμώνα

Ο TUI Holiday Atlas 2016 αποκαλύπτει, για πρώτη φορά, τις συνήθειες των ταξιδιωτών, τις διαφορές μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών και τους ανοδικούς προορισμούς για τον χειμώνα του 2016.

Σύμφωνα με τα ευρύματα του TUI Holiday Atlas 2016, όταν κανείς ρίξει μια ματιά στους πιο δημοφιλείς προορισμούς, η τάση είναι σαφώς αισθητή: οι ιδιαίτερα εξωτικοί προορισμοί, όπως η Γκάμπια στην Αφρική (δημοφιλής π.χ. στους Ολλανδούς τουρίστες) ή η Σρι Λάνκα (ιδιαίτερα σε ζήτηση από τους Σουηδούς) γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς. Τα ειδυλλιακά νησιά είναι ιδιαίτερα ελκυστικά, όταν ειδικά στην πατρίδα σου το υγρό χιόνι καλύπτει τους δρόμους. Στη Γαλλία, οι κρατήσεις για διακοπές στις Μπαχάμες έχουν αυξηθεί πάνω από επτά φορές (!) σε σύγκριση με το 2015, ενώ φέτος οι Ελβετοί είναι ιδιαίτερα πρόθυμοι να πετάξουν προς τα νησιά του Πράσινου Ακρωτηρίου.

Οι Κανάριοι Νήσοι βρίσκονται παραδοσιακά στην κορυφή της λίστας
Ο πιο δημοφιλή προορισμός, βάσει της γενικής επιθυμία για ήλιο, παραλία και ζεστασιά, είναι προφανής: οι Κανάριοι Νήσοι – ειδικά τα Γκραν Κανάρια, όχι μόνο θεωρούνται ως τα νησιά της αιώνιας άνοιξης, αλλά ήταν πάντα ένας ιδιαίτερα αγαπημένος προορισμός το χειμώνα. Τα Γκραν Κανάρια αποτελούν την πρώτη επιλογή για τους τουρίστες από την Ολλανδία, τη Σουηδία και τη Γαλλία. Στη Γερμανία, η Φουερτεβεντούρα καταλαμβάνει την πρώτη θέση, ενώ οι Βρετανοί προτιμούν να περάσουν τις χειμερινές τους διακοπές στην Τενερίφη. Οι Ιρλανδοί επιλέγουν το Λανζαρότε ως τον πιο δημοφιλή προορισμό για τις διακοπές τους κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Τα πιο ανάμεικτα αποτελέσματα από την έρευνα της TUI βρίσκονται στην κατάταξη ακριβώς πίσω από τα Κανάρια Νησιά. Για παράδειγμα, ένας πολύ μεγάλος αριθμός Γάλλων θα περάσουν τα Χριστούγεννα στο Μαρόκο, ενώ οι Ολλανδοί θα ξεφύγουν από το χειμώνα στην πρώην αποικία τους, στο Κουρασάο της Καραϊβικής. Φέτος ειδικά, οι Σουηδοί έλκονται από την Ταϊλάνδη, ενώ οι Ελβετοί από τις Μαλδίβες. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποτελεί το γεγονός ότι μόνο στη Γερμανία, η ίδια η χώρα καταλαμβάνει μία από τις πρώτες θέσεις για τις διακοπές των Γερμανών – τουλάχιστον όταν πρόκειται για κρατήσεις μέσω ταξιδιωτικών γραφείων.

Στη φωτογραφία, παραλία στο Λανζαρότε, ένα από τα Κανάρια Νησιά.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024