Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Υπουργείο Τουρισμού

Στενότερη συνεργασία Υπουργείων Τουρισμού και Πολιτισμού

Βίκυ Καραντζαβέλου - 09 Δεκέμβριος 2016, 15:41

Συνάντηση της υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά και της υπουργού Πολιτισμού κας Λυδίας Κονιόρδου για τη στενή συνεργασία στην προώθηση του πολιτιστικού τουρισμού.


Η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά και η υπουργός Πολιτισμού κα Λυδία Κονιόρδου συναντήθηκαν στο β και συμφώνησαν για τη στενή συνεργασία σε θέματα συναρμοδιότητας των δύο υπουργείων.

Συζητήθηκαν ζητήματα που συνδέονται άμεσα με το τουριστικό προϊόν και αφορούν μεταξύ άλλων στις δυνατότητες διευκόλυνσης αδειοδοτήσεων για κινηματογραφικές παραγωγές, την αξιοποίηση του ψηφιακού υλικού για τον πολιτισμό μέσω του ΕΟΤ, τη δυνατότητα προώθησης ηλεκτρονικού εισιτηρίου εισόδου σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, την ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού (υποβρυχίων μουσείων και αρχαιολογικών καταδυτικών πάρκων) και την ενίσχυση συνολικά των πολιτιστικών δράσεων στο εξωτερικό.

Στη συνάντηση επίσης συμμετείχε ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, κ. Γιώργος Τζιάλλας, καθώς συζητήθηκαν οι δυνατότητες ένταξης έργων στα συγχρηματοδοτούμενα ευρωπαϊκά προγράμματα του ΕΣΠΑ 2014 - 2020, για την προώθηση του πολιτιστικού τουρισμού.

Συμμετοχή της υπουργού Τουρισμού στο 18o Capital Link Forum
Ακόμη, η υπουργός Τουρισμού θα συμμετάσχει στο ετήσιο επενδυτικό φόρουμ Capital Link Invest in Greece Forum στη Νέα Υόρκη, όπου έχει προσκληθεί να παρουσιάσει σε εξέχον επιχειρηματικό και επενδυτικό κοινό το νέο τουριστικό περιβάλλον και τις ευκαιρίες για νέες επενδύσεις στον δυναμικά αναπτυσσόμενο ελληνικό τουριστικό τομέα.

Στο πλαίσιο  της συμμετοχής ελληνικής κυβερνητικής αποστολής στις εργασίες του συνεδρίου για την παρουσίαση των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας σε πλήθος επιχειρηματιών, επενδυτών, τραπεζικών στελεχών, τεχνοκρατών και πολιτικών αξιωματούχων, η κα Κουντουρά θα είναι κεντρική ομιλήτρια τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, στην ειδική ενότητα του φόρουμ με θέμα “Επενδυτικές Ευκαιρίες στον Τουρισμό & τη Φιλοξενία”.

Στο περιθώριο του φόρουμ, η υπουργός συνοδευόμενη από τον κ. Τζιάλλα έχει προγραμματίσει διαδοχικές επαφές με ομάδες επενδυτών. Παράλληλα, θα πραγματοποιήσει στοχευμένες συναντήσεις για την ενίσχυση των τουριστικών ροών από την Αμερική προς την Ελλάδα το 2017 και το 2018, και την προώθηση των νέων ευκαιριών και συνεργασιών των θεματικών τουριστικών προϊόντων, που περιλαμβάνουν τον πολιτιστικό τουρισμό, το θρησκευτικό-προσκυνηματικό, τον τουρισμό ευεξίας και άλλες μορφές. Στην ατζέντα, περιλαμβάνονται κατ’ιδίαν συναντήσεις με εκπροσώπους Τour Οperators της Νέας Υόρκης, παράγοντες της κινηματογραφικής βιομηχανίας, καθώς και με φορείς αμερικανικών πανεπιστημίων και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων για την προώθηση του ακαδημαϊκού και εκπαιδευτικού τουρισμού από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα. Παράλληλα θα συζητηθούν οι δυνατότητες κοινών τουριστικών πακέτων Ελλάδας- Ισραήλ στην αμερικανική αγορά.

Στη συνέχεια, η κα Κουντουρά θα μεταβεί στο Τορόντο, όπου θα μιλήσει σε ειδική εκδήλωση για την προβολή της Ελλάδας ως ελκυστικού τουριστικού προορισμού  που διοργανώνει το εκεί Ελληνικό Προξενείο και θα έχει αντίστοιχες επαφές με τουριστικούς πράκτορες, εκπροσώπους αναπτυξιακών φορέων και Επιμελητηρίων, με επενδυτές και με εκπροσώπους της ελληνικής Κοινότητας.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Tourism Lobby

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top