Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΔιπλό τρομοκρατικό χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη
Τρομοκρατία

Διπλό τρομοκρατικό χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη

Συνολικά 44 άνθρωποι, ανάμεσά τους 30 αστυνομικοί, σκοτώθηκαν στις δύο εκρήξεις που σημειώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα.

Τα Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν (TAK), μια ριζοσπαστική οργάνωση που πρόσκειται στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), ανέλαβε την ευθύνη για τη διπλή επίθεση που προκάλεσε 38 νεκρούς και 155 τραυματίες στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου.

Συνολικά 44 άνθρωποι, ανάμεσά τους 30 αστυνομικοί, σκοτώθηκαν στις δύο εκρήξεις που σημειώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα, σύμφωνα με τις αρχές. Η μία προκλήθηκε από παγιδευμένο αυτοκίνητο και η άλλη από καμικάζι χθες βράδυ κοντά στο στάδιο της ποδοσφαιρικής ομάδας Besiktas, σε πολυσύχναστη συνοικία κοντά στον Βόσπορο.

Σημειώνεται ότι 272 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, και χιλιάδες έχουν τραυματιστεί, σε αλλεπάλληλες τρομοκρατικές επιθέσεις σε όλη την τουρκική επικράτεια το 2016, oι οποίες έχουν πραγματοποιηθεί τόσο από το PKK όσο και από το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος (ΙSIS).

Εν τω μεταξύ, ο Tούρκος προεδρος Recep Tayyip Erdogan σύμφωνα με πηγές της προεδρίας συγκάλεσε για σήμερα σύσκεψη ασφαλείας με τη συμμετοχή υπουργών της κυβέρνησης και υψηλόβαθμων κυβερνητικών αξιωματούχων. Νωρίτερα σε μήνυμά του ο Τούρκος πρόεδρος είχε δηλώσει πως η τουρκική κυβέρνηση θα συνεχίσει τη μάχη κατά της τρομοκρατίας μέχρι τέλους.

“Μια τρομοκρατική επίθεση εξαπολύθηκε εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας μας και των πολιτών μας. Έχει γίνει κατανοητό ότι οι εκρήξεις που συνέβησαν μετά την λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα της Μπεσίκτας με την Μπούρσασπορ και είχε ως στόχο να προκαλέσει τις μεγαλύτερες δυνατές απώλειες. Ως αποτέλεσμα αυτών των επιθέσεων δυστυχώς έχουμε νεκρούς και τραυματίες”, δήλωσε ο Erdogan.

Οι θανάσιμες επιθέσεις στην Τουρκία φέτος

  • 20 Αυγούστου: Σε δεξίωση γάμου – 30 νεκροί στην περιοχή Γκαζιάντεπ  
  • 30 Ιουλίου: 35 Κούρδοι νεκροί από επίθεση του τουρκικού στρατού
  • 29 Ιουνίου: 41 νεκροί από βομβιστική επίθεση στο αεροδρόμιο Ataturk
  • 13 Μαρτίου: 37 νεκροί από παγιδευμένο αυτοκίνητο που οδηγούσαν Κούρδοι βομβιστές αυτοκτονίας στην Αγκυρα
  • 17 Φεβρουαρίου: 28 νεκροί σε επίθεση σε στρατιωτικό κονβόι στην Αγκυρα
Ιστοσελίδα | + Άρθρα
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024