Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήDomes Noruz Chania: Το πρώτο ελληνικό ξενοδοχείο που τιμάται από το καταξιωμένο Interior Design Magazine
Διάκριση ξενοδοχείου

Domes Noruz Chania: Το πρώτο ελληνικό ξενοδοχείο που τιμάται από το καταξιωμένο Interior Design Magazine

Το Domes Noruz Chania, Autograph Collection διαγωνίστηκε για τον αρχιτεκτονικό και εσωτερικό του σχεδιασμό στην κατηγορία ξενοδοχειακών μονάδων διακοπών, μαζί με τις μονάδες East Miami, με την υπογραφή Clodagh Design, The Asbury Bonetti, με υπογραφή Bonetti/Kozerski Architecture and Stonehill & Taylor και Il Sereno, που ήταν σχεδιασμένο από την Patricia Urquiola.

Το Domes Noruz Chania, Autograph Collection της εταιρείας Ledra Hotels and Villas SA είναι το πρώτο και το μόνο, μέχρι τώρα, ελληνικό ξενοδοχείο που πετυχαίνει διάκριση στο μεγάλο διεθνή διαγωνισμό που διοργανώνει εδώ και 11 χρόνια το παγκοσμίου φήμης περιοδικό “Interior Design” στη Νέα Υόρκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι 2.016 υποψηφιότητες από 38 χώρες διαγωνίστηκαν σε 130 διαφορετικές κατηγορίες προϊόντων, έχοντας καταθέσει τη δική τους πρόταση για τη σχεδιαστική, αρχιτεκτονική και διακοσμητική τους ταυτότητα. Σε μία κατάμεστη αίθουσα στο εμβληματικό κτίριο IAC building του Frank Gehry στη Νέα Υόρκη 1.200 καταξιωμένοι επαγγελματίες του χώρου είδαν από κοντά την 1η Δεκεμβρίου 2016 τη διαδικασία απονομής των βραβείων και διακρίσεων, από τη διευθύντρια του Interior Design Magazine, Cindy Allen και την εκδότρια Carol Cisco στους καλύτερους της χρονιάς στον κλάδο του design.

Το Domes Noruz Chania, Autograph Collection διαγωνίστηκε για τον αρχιτεκτονικό και εσωτερικό του σχεδιασμό στην κατηγορία ξενοδοχειακών μονάδων διακοπών, μαζί με τις μονάδες East Miami, με την υπογραφή Clodagh Design, The Asbury Bonetti, με υπογραφή Bonetti/Kozerski Architecture and Stonehill & Taylor και Il Sereno, που ήταν σχεδιασμένο από την Patricia Urquiola.

Το πρώτο βραβείο Hospitality: Resort Hotel κέρδισε η πολυβραβευμένη Patricia Urquiola, ενώ το Domes Noruz Chania, Autograph Collection απέσπασε έπαινο, όντας το μόνο και το πρώτο ελληνικό ξενοδοχείο που διακρίνεται σε αυτήν την κατηγορία.

Το Domes Noruz εκπροσωπήθηκε από τον αντιπρόεδρο της εταιρείας Ledra Hotels and Villas SA κ. Γιώργο Σπανό και τους Στέφανο Σκανδάλη, αρχιτέκτονα που είχε την ευθύνη της αρχιτεκτονικής σχεδίασης των κτηρίων, Νένη Σπάρτση, αρχιτέκτονα που ανέλαβε τη διακόσμηση των κοινόχρηστων και εξωτερικών χώρων, του Spa, των εστιατορίων και του χώρου υποδοχής και Ολίβια Σίσκου, διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων, που έβαλε την υπογραφή της στο στήσιμο και τη διακόσμηση των δωματίων του ξενοδοχείου.

“Η διάκριση από το παγκοσμίου φήμης περιοδικό Interior Design αποτελεί ξεχωριστή τιμή για το Domes Noruz Chania και για όλη την δημιουργική του ομάδα. Αυτό που μας  κάνει ιδιαίτερα περήφανους είναι το γεγονός πως όλοι οι συνεργάτες μας είναι Έλληνες, κάτι που επιβεβαιώνει την πεποίθησή μου ότι με τις δικές μας δυνάμεις οι Έλληνες μπορούμε να αναβαθμίσουμε το τουριστικό μας προϊόν. Για μας στη Ledra Hotels and Villas, άλλωστε, είναι πρόταγμα η προσφορά καινοτόμων υπηρεσιών υψηλής ποιότητας και αισθητικής που προβάλλουν διεθνώς την Ελλάδα ως προορισμό”, σημείωσε ο κ. Σπανός.

Τέλος, στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν και βραβεύτηκαν έργα διακεκριμένων επαγγελματιών του χώρου όπως οι Bates Mas + Architects, Kengo Kuma and Associates, Meyer Davis, Neri&Hu Design and Research Office, Yabu Pushelberg, Autoban, Minarc, Gensler και Karim Rashid.

Στις πρόσφατες διακρίσεις του ξενοδοχείου Domes Noruz συμπεριλαμβάνονται ακόμη το εξώφυλλο στο περιοδικό “ΕΚ Ελληνικές Κατασκευές”, τα βραβεία για το καλύτερο Lobby και καλύτερο Spa στο 100% Hotel Show με στρατηγικό συνεργάτη την Archisearch και ένα πολυσέλιδο αφιέρωμα στο καταξιωμένο βρετανικό περιοδικό Sleeper Magazine, Global Hotel Design, που ασχολείται αποκλειστικά με τα ξενοδοχεία. Τέλος, το ξενοδοχείο ήταν ένα από τα τέσσερα τιμώμενα ξενοδοχεία σε ειδική εκδήλωση της Marriott στο Λονδίνο για την παρουσίαση του portfolio των Autograph Collection.

Οι παραπάνω διακρίσεις επιβραβεύουν τη σταθερή δέσμευση της εταιρείας στο λειτουργικό design, την καινοτομία και τη διαφορετική ματιά στο hospitality και την καθιστούν brand leader στο κομμάτι των lifestyle hotels.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024