Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αεροδρόμια

Τον Οκτώβριο του 2017 ξεκινούν τελικά τα έργα αναβάθμισης στο αεροδρόμιο 'Μακεδονία'

Τατιάνα Ρόκου - 13 Δεκέμβριος 2016, 14:07

Αλλάζει τελικά το χρονοδιάγραμμα των έργων στο 'Μακεδονία' της Θεσσαλονίκης, για τον Οκτώβριο του 2017, με πρόβλεψη ολοκλήρωσης τη περίοδο Μαρτίου-Απριλίου του 2018. Η μετάθεση του χρονοδιαγράμματος εξασφαλίζει τη δυνατότητα πλήρους επιχειρησιακής λειτουργίας του αεροδρομίου, χωρίς να γίνει καμία έκπτωση σε ζητήματα ασφάλειας και χωρίς καμία μείωση της αεροπορικής κίνησης για το καλοκαίρι του 2017.


Όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Υποδομών, η προγραμματισμένη για τον Ιανουάριο έναρξη του έργου “Αναβάθμιση Αντοχής Χερσαίου Τμήματος Διαδρόμου 10-28 Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης ‘Μακεδονία’” μετατίθεται για τον Οκτώβριο του 2017, με πρόβλεψη ολοκλήρωσής του τη περίοδο Μαρτίου-Απριλίου του 2018, διασφαλίζοντας τη στήριξη και την ομαλή τουριστική κίνηση για το τόσο για το 2017 όσο και για το 2018.

Αύριο, 14 Δεκεμβρίου, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) να δώσει οδηγίες στην αρχή συντονισμού πτήσεων για επαναχορηγήσεις slots τη θερινή περίοδο.

Στη συμφωνία μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της παραχωρησιούχου προβλέπεται ακόμη ότι η Fraport:

1. Αναλαμβάνει να προχωρήσει αποκλειστικά με δικές της δαπάνες στην κατασκευή και εγκατάσταση συστήματος φωτοσήμανσης του τροχοδρόμου, ώστε να μετατραπεί σε διάδρομο προσαπογείωσης για την ακόμη αρτιότερη κάλυψη των αναγκών του αεροδρομίου “Μακεδονία”.

2. Θα συνεργαστεί πλήρως με την υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας για τη διασφάλιση όλων των ασφαλών διαδικασιών και συνθηκών πτήσεων στο αεροδρόμιο (safety case) και

3. Παραιτείται από κάθε αξίωση απέναντι στο ελληνικό δημόσιο σχετικά με τη καθυστέρηση ολοκλήρωσης των έργων.

Η μετάθεση του χρονοδιαγράμματος συνέχισης των εργασιών ολοκλήρωσης του έργου για τον Οκτώβριο του 2017, εξασφαλίζει τη δυνατότητα πλήρους επιχειρησιακής λειτουργίας του αεροδρομίου “Μακεδονία”, χωρίς να γίνει καμία έκπτωση σε ζητήματα ασφάλειας, χωρίς καμία μείωση της αεροπορικής κίνησης για το καλοκαίρι του 2017, ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα στην εξυπηρέτηση του συνόλου του “τουριστικού προϊόντος” κατά την καλοκαιρινή περίοδο, και η διαδικασία του “κλεισίματος” θέσεων να προχωρήσει χωρίς κανένα ζήτημα.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης, προχώρησε στην απόφαση αυτή, με διασφάλιση τόσο της ασφαλούς λειτουργίας του αεροδρομίου όσο και των συμφερόντων του ελληνικού δημοσίου, ανταποκρινόμενος στα αιτήματα και τις ανησυχίες των φορέων της Βορείου Ελλάδας, των συλλογικοτήτων του τουριστικού κλάδου στη Βόρειο Ελλάδα, αλλά και της ίδιας της Fraport, στηρίζοντας εμπράκτως τις προσπάθειες του τουριστικού κόσμου της Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Βορείου Ελλάδος.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Tourism Lobby

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top