Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑπεργία του προσωπικού καμπίνας της British Airways από τις 21 Δεκεμβρίου
Αεροπορικές εταιρείες

Απεργία του προσωπικού καμπίνας της British Airways από τις 21 Δεκεμβρίου

Τη συγκεκριμένη απεργία στήριξαν περισσότεροι από το 80% των μελών του συνδικάτου Unite, καθώς οι αμοιβές που λαμβάνουν τα πληρώματα δεν είναι οι προβλεπόμενες.

Σε απεργία από τις 21 Δεκεμβρίου αποφάσισε να προχωρήσει το συνδικάτο Unite, το οποίο εκπροσωπεί περίπου 2.500 ανθρώπους (σε σύνολο 4.500 της BA – το λεγόμενο Mixed-Fleet), πληρώματα καμπίνας της British Airways μετά από σχετική ψηφοφορία.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των εργαζομένων τη συγκεκριμένη απεργία στήριξαν περισσότεροι από το 80% των μελών, καθώς οι αμοιβές που λαμβάνουν τα πληρώματα δεν είναι οι προβλεπόμενες.

Χαρακτηριστικά, ο εκπρόσωπος του συνδικάτου Matt Smith σημείωσε μετά το πέρας της ψηφοφορίας: “Τα μέλη μας δε λαμβάνουν τους μισθούς που προβλέπεται. Οι μισθοί για τα πληρώματα καμπίνας πρέπει να ξεκινούν από τις 21.000-25.000 λίρες, όταν σήμερα μετά βίας οι εργαζόμενοι λαμβάνουν 12.000 λίρες ετησίως, συν 3 λίρες/ώρα πτήσης. Η συγκεκριμένη κατάσταση δεν είναι πλέον αποδεκτή και θα υπάρξει έγκαιρη αναγγελία 7 ημερών και προς την εταιρεία”.

Και συνέχισε: “Τα μέλη μας συντριπτικά ψήφισαν υπέρ της απεργίας, διότι τα ποσοστά αμοιβών της British Airways είναι αδικαιολόγητα και το πληρώματα είναι σε οριακό σημείο. Τα πληρώματα Mixed-Fleet κερδίζουν μόλις πάνω από τον κατώτατο μισθό και κάτω από τον εθνικό μέσο όρο. Πολλοί από αυτούς κάνουν και δεύτερη εργασία, πολλοί πηγαίνουν να εργαστούν ενώ είναι ακατάλληλοι να πετάξουν, επειδή δεν μπορούν να αρρωστήσουν. Τα αφεντικά της British Airways πρέπει να ξυπνήσουν από το θυμό και την αδικία“.

Τα βρετανικά μέσα αναφέρουν πως σε περίπτωση που υπάρξει απεργία από το προσωπικό της BA οι καθυστερήσεις, οι αλλαγές, οι ακυρώσεις πτήσεων και τελικώς η ταλαιπωρία των επιβατών μέσα στην εορταστική περίοδο αναμένεται να αποτελέσει σημαντικό πλήγμα για την επιχείρηση.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024