Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΠαρά την κακή απόδοση και το 3ο τρίμηνο 2016 στην Ευρώπη, τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων αντέχουν
Τάσεις

Παρά την κακή απόδοση και το 3ο τρίμηνο 2016 στην Ευρώπη, τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων αντέχουν

Η ασφάλεια είναι μια από τις πιο σημαντικές προϋποθέσεις που απαιτούν οι ταξιδιώτες. Ωστόσο, η έντονη μείωση των διεθνών ταξιδιών μετριάζεται κάπως από την αύξηση στα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων.

Τα τελευταία αποτελέσματα από το Air Travellers’ Traffic Barometer που παρουσιάζεται από την European Cities Marketing και την ForwardKeys επισημαίνει ότι ο φόβος της τρομοκρατίας εξακολουθεί να έχει αρνητική επίδραση στις αφίξεις στην Ευρώπη για το 3ο τρίμηνο του 2016. Ωστόσο, η έντονη μείωση των διεθνών ταξιδιών μετριάζεται κάπως από την αύξηση στα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων.

Τα διεθνή ταξίδια μειώθηκαν κατά 3,5%, ενώ αυτά των μεγάλων αποστάσεων (long-haul, εξαιρουμένων των ενδοευρωπαϊκών) παραμένουν ανθεκτικά, ελαφρώς μειωμένα κατά 0,3%. Αυτή η σταθεροποίηση του τμήματος των ταξιδιών μεγάλων αποστάσεων οφείλεται κυρίως στην αύξηση των ταξιδιωτών από την Αμερική και τη Μέση Ανατολή.

Ως αποτέλεσμα της απαλλαγής από την visa για ορισμένες χώρες της Λατινικής Αμερικής, όπως η Κολομβία και το Περού, οι εισροές από περιοχές της Κεντρικής και της Νότιας Αμερικής αυξήθηκαν ελαφρά κατά 0,5%. Η Μέση Ανατολή επηρεάστηκε από τη χρονική περίοδο του Ραμαζανιού. Η Ασία και η Ωκεανία είχαν πτώση κατά 3,3%, πιθανότατα λόγω της αυξανόμενης ζήτησης για εναλλακτικούς προορισμούς στην Ευρώπη. Τέλος, οι Ιάπωνες τουρίστες είχαν πολλές ανησυχίες σχετικά με την ευρωπαϊκή ασφάλεια.

Οι αγαπημένες πόλεις των ταξιδιωτών μεγάλων αποστάσεων είναι κυρίως ιβηρικές και γερμανικές
Έξι πόλεις της Ιβηρικής Χερσονήσου – Βαλένθια, Σεβίλλη, Βαρκελώνη, Μαδρίτη, Μαγιόρκα και Λισαβόνα – ήταν μεταξύ των 10 κορυφαίων προορισμών. Οι σταθερές αυξήσεις της Βαρκελώνης (+9,5%) και της Μαδρίτης (+8,5%) είναι αισθητές από το γεγονός ότι είναι ήδη στην ομάδα με τις κορυφαίες πόλεις, σε ό,τι αφορά στον όγκο τουριστών. Τα νούμερα για το Αμβούργο (+11,4%) και το Βερολίνο (+6,5%) αποδεικνύουν το αυξανόμενο ενδιαφέρον που δημιουργούν οι γερμανικές πόλεις.

Οι διεθνές κρατήσεις για την Ευρώπη ανακάμπτουν το 4ο τρίμηνο του 2016
Οι διεθνές κρατήσεις για τις αφίξεις στο 4ο τρίμηνο του 2016 (έως τις 30 Σεπτεμβρίου) είναι μειωμένες κατά 1,7%, ποσοστό που είναι καλύτερο από το προηγούμενο τρίμηνο -και οι εντός Ευρώπης ταξιδιώτες είναι λιγότερο αρνητικοί πλέον. Η περιοχή της Ασίας και της Ωκεανίας είχε μείωση κατά 5,5%, επηρεασμένη από την ιαπωνική αγορά. Η Βόρεια Αμερική από την άλλη μεριά επιβραδύνει μεν τα νούμερά της, αλλά παραμένει θετική σε γενικές γραμμές.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η μετά το δημοψήφισμα φθηνότερη βρετανική λίρα ενίσχυσε το Λονδίνο ως βασικό ευρωπαϊκό προορισμό. Η μικρή μείωση του 0,6% αποτελεί βελτίωση σε σύγκριση με τα ποσοστά προηγούμενων ερευνών. Η Βόρεια και η Νοτιοδυτική Ευρώπη, μαζί με το Ντουμπρόβνικ στην Κροατία είναι οι ταχύτερα αναπτυσσόμενες περιοχές, όσον αφορά στις κρατήσεις.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024