Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αερομεταφορές

Το Airbus A321neo με κινητήρες της P&W λαμβάνει πιστοποίηση τύπου

Θοδωρής Κουμέλης - 19 Δεκέμβριος 2016, 15:10

Η πιστοποίηση της EASA και της FAA ανοίγει το δρόμο για τη πρώτη παραλαβή.


Σε συνέχεια ενός συμπαγούς προγράμματος δοκιμαστικών πτήσεων, το A321neo με κινητήρες PurePower PW1100G-JM της Pratt & Whitney’s έλαβε κοινή πιστοποίηση τύπου από την European Aviation Safety Agency (EASA) και την Federal Aviation Administration (FAA) στις 15 Δεκεμβρίου 2016.

Τα σχετικά έγγραφα υπεγράφησαν από τον Certification Director της EASA Trevor Woods και τον Jeffrey Duven, FAA Manager of the Transport Airplane Directorate - Aircraft Certification Service. Οι δύο πιστοποιήσεις παραδόθηκαν στους Didier Evrard, Executive Vice President Programme και Klaus Roewe, Senior Vice President A320 Family Programme της Airbus.

“Το A321neo επιτρέπει στις αεροπορικές εταιρίες να διευρύνουν τους στόλους τους ενώ παράλληλα διαθέτει ένα εξαιρετικά επιτυχημένο συνδυασμό οικονομίας και άνεσης. Το A321 συνεισφέρει ήδη κατά  40% στις παραδόσεις μας αεροσκαφών μονού διαδρόμου με συνεχή άνοδο”, δήλωσε ο Fabrice Bregier, President και CEO της  Airbus.”Η πιστοποίηση αυτή αποτελεί μια επιβράβευση σε όλες τις ομάδες που εργάστηκαν για να επιτευχθεί αυτή η σημαντική στιγμή”.

Το A321neo –το μεγαλύτερο μέλος της οικογένειας A320neo - ολοκλήρωσε με επιτυχία ένα πρόγραμμα πιστοποίησης 350 ωρών πτήσης σε περισσότερες από 130 πτήσεις πιστοποιώντας ότι το πλαίσιο και τα συστήματα του πέραν των σχεδιαστικών του περιορισμών και επιβεβαιώνοντας ότι πληρεί με επιτυχία όλα τα κριτήρια πλοϊμότητας. Οι δοκιμές επιβεβαίωσαν ακόμη ότι το αεροσκάφος επιτυγχάνει όλους τους στόχους απόδοσης που είχαν τεθεί σε κατανάλωση καυσίμων και εμβέλεια. Προσφέροντας σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη, όπως χαμηλότερο αποτύπωμα θορύβου, το αεροσκάφος επέδειξε εξαιρετικές επιδόσεις στις χαμηλές ταχύτητες για τους χρήστες του.

Το αεροσκάφος που κινείται με τη δύναμη των Pratt & Whitney είναι η πρώτη παραλλαγή του A321neo που έχει λάβει πιστοποιήση τύπου από την EASA και την FAA. Το A321neo με κινητήρες CFM International LEAP-1A θα πιστοποιηθεί εντός των επομένων μηνών.

Η “οικογένεια” A320neo είναι η πιο επιτυχημένη σε πωλήσεις γραμμή παραγωγής αεροσκάφους μονού διαδρόμου στο κόσμο με περισσότερες από 4.800 παραγγελίες από 89 χώρες, κατέχοντας 60% μερίδιο αγοράς. Η ευρύτητα της καμπίνας επιβατών προσφέρει σε όλα τα μέλη της οικογένειας του A320neo τη δυνατότητα να προσφέρουν μια ασύγκριτη εμπειρία σε όλες τις θέσεις έχοντας και τα άνετα καθίσματα Airbus 18 ιντσών, ακόμη και στην οικονομική θέση.
|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Tourism Lobby

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top