Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ Airbnb ετοιμάζει 'εργαλείο' για αεροπορικές κρατήσεις
Διαμοιραζόμενη οικονομία

Η Airbnb ετοιμάζει 'εργαλείο' για αεροπορικές κρατήσεις

Η κίνηση με το 'Flights' θα είναι μία 'προειδοποιητική βολή' προς τις Priceline και Expedia, οι οποίες λειτουργούν τα μεγαλύτερα sites για αναζητήσεις πτήσεων και κρατήσεων.

Η Airbnb σχεδιάζει μια νέα υπηρεσία για κρατήσεις αεροπορικών ταξιδιών, με την ονομασία “Flights”. Πάντως, η εταιρεία δήλωσε ότι δεν προγραμματίζει να δώσει στη δημοσιότητα κάτι τέτοιο στο σύντομο μέλλον.

Η ανάπτυξη της νέας δυνατότητας για κρατήσεις πτήσεων είναι ακόμη στα πρώτα της βήματα και η εταιρεία εξετάζει διάφορους τρόπους για να εισχωρήσει σε αυτόν τον τομέα, ανέφεραν πηγές που γνωρίζουν τα σχέδια. Η Airbnb μπορεί να αποκτήσει ένα online ταξιδιωτικό πρακτορείο ή να πάρει άδεια από πάροχο, όπως η Amadeus IT Group SA ή η Sabre Corp., δήλωσαν. “Εντός της εταιρείας, το project είναι απλά γνωστό ως ‘Flights'”, είπαν.

Η Airbnb στοχεύει να λανσάρει το “Flights” πριν τη δημόσια προσφορά της, η οποία είναι πιθανό να γίνει στους επόμενους 18 μήνες. Ο εκπρόσωπος της Airbnb Nick Papas αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά με τα σχέδια για αεροπορικές κρατήσεις και είπε ότι η εταιρεία δεν προγραμματίζει να δώσει στη δημοσιότητα κάτι τέτοιο στο σύντομο μέλλον.

Από τότε που ξεκίνησε, πριν από οκτώ χρόνια, η Airbnb βοήθησε να δημιουργηθεί μια παγκόσμια βιομηχανία διαμονής ταξιδιωτών σε απλά σπίτια ανθρώπων. Όμως, η εταιρεία ελπίζει να βρει νέες πηγές εσόδων, καθώς πλέον ωριμάζει. Τον περασμένο μήνα πρόσθεσε εκδρομές, κρατήσεις σε εστιατόρια και άλλες ταξιδιωτικές υπηρεσίες, σε μια πρωτοβουλία που ονομάστηκε “Airbnb Trips”. Η εταιρεία, η οποία αποτιμάται πλέον σε 30 δισ. δολ. από τους επενδυτές, έχει δηλώσει ότι θέλει να εξελιχθεί σε βοηθό για τον σχεδιασμό ολόκληρων των διακοπών ενός ατόμου, και όχι μόνο για το μέρος διαμονής του.

Η κίνηση με το “Flights” θα είναι μία “προειδοποιητική βολή” προς τις Priceline και Expedia, οι οποίες λειτουργούν τα μεγαλύτερα sites για αναζητήσεις πτήσεων και κρατήσεων. Τα περιθώρια στο online ταξίδι είναι συνήθως υψηλότερα στα ξενοδοχεία και τα ενοικιασμένα αυτοκίνητα, αλλά και οι πτήσεις βοηθούν να προσελκύσουν ανθρώπους στις ιστοσελίδες τους.

Ο Steve Hafner, διευθύνων σύμβουλος της ιστοσελίδας αναζήτησης πτήσεων Kayak, δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι πολλές εταιρείες καταλυμάτων προσπάθησαν ανεπιτυχώς να εισχωρήσουν στον τομέα της αναζήτησης πτήσεων. “Δεν ανησυχώ για το αν η Airbnb θα μπει στον τομέα των πτήσεων”, είπε σε συνέντευξή του.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Airbnb, Brian Chesky, σε μια παρουσίασή του τον περασμένο μήνα στο Λος Άντζελες, έδειξε κάποια νέα σχέδια για την ιστοσελίδα και τις εφαρμογές της εταιρείας. Μία εικόνα περιείχε ένα μικρό αεροπλάνο σε μια κατηγορία που ονομαζόταν “Trip Itinerary”. “Εκεί είναι όπου η Airbnb προτίθεται να παρέχει προτάσεις για τις καλύτερες επιλογές αεροπορικών εισιτηρίων με βάση την τιμή, τον χρόνο ταξιδιού και τις καιρικές συνθήκες”, δήλωσαν οι ίδιες πηγές εντός Airbnb.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024