Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΜ.Κόνσολας: 'Άρνηση της κυβέρνησης για αναστολή μειωμένου ΦΠΑ σε Ρόδο και Κάρπαθο'
Τουρισμός και πολιτική

Μ.Κόνσολας: 'Άρνηση της κυβέρνησης για αναστολή μειωμένου ΦΠΑ σε Ρόδο και Κάρπαθο'

Ο κος Μάνος Κόνσολας κατέθεσε στα πρακτικά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι μειωμένοι ή ακόμα και μηδενικοί συντελεστές ΦΠΑ, αλλά και ειδικά φορολογικά καθεστώτα, υπάρχουν και σε νησιωτικές περιοχές ή σε περιοχές με γεωγραφικές ιδιαιτερότητες και άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο τομεάρχης Τουρισμού της Ν.Δ. και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, για το θέμα της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ από το βήμα της Βουλής.
 
Ο κ. Κόνσολας επισήμανε ότι οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ, ουδέποτε υπήρξαν προνόμιο ή χαριστική ρύθμιση, αλλά αποτελούν αντιστάθμισμα για το υψηλό κόστος μεταφοράς αγαθών, υπηρεσιών και πρώτων υλών από και προς τα νησιά.
 
Κατέθεσε στα πρακτικά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι μειωμένοι ή ακόμα και μηδενικοί συντελεστές ΦΠΑ, αλλά και ειδικά φορολογικά καθεστώτα, υπάρχουν και σε νησιωτικές περιοχές ή σε περιοχές με γεωγραφικές ιδιαιτερότητες και άλλων ευρωπαϊκών χωρών. 
 
Επίσης, κατέθεσε και ψηφίσματα και επιστολές από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ρόδου και του Δήμου Καρπάθου, του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου και του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου που καταδεικνύουν την ανάλογη ένστασή τους για την εξαίρεση των δύο νησιών από την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ σε αυτά.
 
Ο κ. Κόνσολας τόνισε ότι η ρύθμιση που εξαιρεί Ρόδο και Κάρπαθο από την αναστολή κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ είναι εκτός λογικής, διερωτώμενος, μάλιστα, αν με τη λογική της κυβέρνησης τα δύο αυτά νησιά δεν θεωρείται ότι ανήκουν στα Δωδεκάνησα.
 
Ζήτησε να υπάρξει νομοτεχνική βελτίωση και να συμπεριληφθούν στη ρύθμιση η Ρόδος και η Κάρπαθος, κάτι που, όμως, δεν δέχθηκαν η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός.
 
Ο κ. Κόνσολας έκανε και ιδιαίτερη αναφορά στο μεταναστευτικό, εκφράζοντας την ανησυχία του για τις εξελίξεις στα νησιά του Αιγαίου.
 
Σε δήλωσή του ο Μάνος Κόνσολας επισημαίνει: “Η κυβέρνηση πιστεύει ότι με την αναστολή για ένα χρόνο της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ θα λυθούν τα προβλήματα στα νησιά που υπέστησαν τις αρνητικές συνέπειες του μεταναστευτικού.
 
Η κυβέρνηση, όμως, ούτε γνωρίζει ούτε την ενδιαφέρει  το κόστος στην τοπική οικονομία και στον τουρισμό των νησιών από το μεταναστευτικό.
 
Γιατί αν την ενδιέφερε θα είχε κάνει μια αναλογιστική μελέτη και τότε θα έβλεπε ότι το κόστος αυτό είναι πολύ μεγάλο. Πάνω από 100.000 τουρίστες έχασε η Κως.
 
Είναι, επίσης, χαρακτηριστικό ότι αρνούνται και αποφεύγουν να μας δώσουν στοιχεία για το κόστος του μεταναστευτικού στον κρατικό προϋπολογισμό, το οποίο πρέπει να υπερβαίνει τα 2 δις“.

 

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024