Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑνεστάλη η απεργία των πληρωμάτων της British Airways για τα Χριστούγεννα
Αεροπορικές εταιρείες

Ανεστάλη η απεργία των πληρωμάτων της British Airways για τα Χριστούγεννα

Tα πληρώματα καμπίνας της αεροπορικής εταιρείας British Airways ακύρωσαν την απεργία που προγραμμάτιζαν για την ημέρα των Χριστουγέννων.

Μετά την αναθεωρημένη πρόταση της British Airways προς τα πληρώματα καμπίνας, το συνδικάτο Unite αποφάσισε την αναστολή της απεργίας που είχε προγραμματιστεί για τα Χριστούγεννα. Η μισθολογική προσφορά της εταιρείας θα τεθεί σε ψηφοφορία από τα μέλη της.
 
Η απεργία που σχεδίαζαν τα πληρώματα για την επομένη των Χριστουγέννων, 26 Δεκεμβρίου, επίσης ανεστάλη, ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας της Unite Λεν Μακ Κλάσκι με γραπτή του δήλωση.
 
Χιλιάδες εργαζόμενοι ως πληρώματα καμπίνας στην British Airways αποφάσισαν δια ψήφου στις 16 Δεκεμβρίου να απεργήσουν σε μια μισθολογική διένεξή τους με την εταιρεία. Νωρίτερα η Unite είχε δηλώσει ότι πάνω από 2.500 μέλη της που εξυπηρετούν εγχώριες πτήσεις και πτήσεις του εξωτερικού θα απεργούσαν μετά τις 21 Δεκεμβρίου.
 
Εκτός από την ανεσταλμένη απεργία των πληρωμάτων καμπίνας, μια σειρά απεργιών έχουν ανακοινωθεί αυτόν τον μήνα στη Βρετανία από τους χειριστές αποσκευών, τους ελεγκτές εισιτηρίων σε τρένα και μετρό, και τους υπαλλήλους του ταχυδρομείου που εξυπηρετούν πελάτες στα γκισέ.
 
Η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι είχε ασκήσει κριτική για το κύμα απεργιών που σημειώνεται στη Βρετανία ως απαράδεκτη πράξη η οποία δείχνει “περιφρόνηση” για τους απλούς ανθρώπους ενώπιον των Χριστουγέννων.

 

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024