Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΗ αστυνομία πρόλαβε τρομοκρατική επίθεση στη Μελβούρνη
Προορισμοί

Η αστυνομία πρόλαβε τρομοκρατική επίθεση στη Μελβούρνη

Τρομοκρατική επίθεση στη Μελβούρνη προγραμματισμένη για την ημέρα των Χριστουγέννων φέρεται να κατάφερε να ματαιώσει η αστυνομία.

Η αστυνομία της Μελβούρνης ανακοίνωσε ότι μετά από επιδρομές της αστυνομίας της πόλης, τρομοκρατική επίθεση που είχε προγραμματιστεί για την ημέρα των Χριστουγέννων ματαιώθηκε.
 
Η απειλή αφορούσε εξέχοντα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος στην πόλη της Μελβούρνης της Αυστραλίας, όπως τον ιστορικό σταθμό του τρένου Flinders St Station, την πλατεία Ομοσπονδίας ‘Federation Square’, και τον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου.
 
Πέντε άνδρες είναι υπό κράτηση μετά από τις πρωινές επιδρομές την Παρασκευή, δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας κ. Graham Ashton. Στην απειλή, όπως είπε χαρακτηριστικά εμπλέκονταν “χρήση εκρηκτικών” και άλλα όπλα, συμπεριλαμβανομένων “μαχαιριών ή ενός πυροβόλου όπλου”, και επιβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει πια καμία απειλή για το κοινό.
 
Δεν έχουμε καμία απειλή πέρα και πάνω από αυτή την απειλή που σήμερα εξουδετερώσαμε“, είπε σε συνέντευξη Τύπου. Οι επιδρομές σε πέντε περιοχές στα βόρεια και δυτικά της Μελβούρνης έγιναν μετά από αστυνομική επιτήρηση εβδομάδων. “Πιστεύουμε ότι υπήρχε η πρόθεση να προγραμματιστεί μια πολύ-επίθεση, ενδεχομένως, την ημέρα των Χριστουγέννων,” τόνισε ο κ. Ashton στο BBC.
 
Και οι πέντε ύποπτοι ήταν Αυστραλοί πολίτες άντρες γύρω στα 20 τους, τέσσερις από τους οποίους λιβανέζικης καταγωγής, και ένας αιγυπτιακής.

 

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024
08/04/2024