Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΟι Αυστριακοί τουρίστες επιλέγουν Ελλάδα και Ισπανία για το 2017
Τάσεις

Οι Αυστριακοί τουρίστες επιλέγουν Ελλάδα και Ισπανία για το 2017

Σε συνέντευξη του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αυστριακών Τουριστικών Γραφείων ÖRV, κ. Josef Peterleitner, τόνισε ότι η Ελλάδα και η Ισπανία είναι οι δημοφιλέστεροι προορισμοί των Αυστριακών για το 2017. Όσον αφορά στους οδικούς προορισμούς, παραμένουν δημοφιλείς η Κροατία και η Ιταλία ενώ ανοδική τάση διαγράφεται και για υπερπόντια ταξίδια προς Βόρεια Αμερική, Δομινικανική Δημοκρατία, Μαλβίδες, Ταϊλάνδη, Κούβα και Μαυρίκιο.

Ελλάδα και Ισπανία, είναι οι διαφαινόμενοι νικητές της τουριστικής περιόδου 2017, σύμφωνα με τις κρατήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί έως σήμερα και τις διαγραφόμενες τάσεις, αναφέρει σε συνέντευξη του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αυστριακών Τουριστικών Γραφείων ÖRV, κ. Josef Peterleitner
 
Ανοδική τάση της τάξης του 10%, παρατηρείται στις κρατήσεις που πραγματοποιούνται σε τουριστικά γραφεία, καθώς οι τιμές στο διαδίκτυο δεν είναι πλέον τόσο συμφέρουσες. 
 
Διακοπές αναψυχής, γνωριμία με τη χώρα, τον πολιτισμό και τους ανθρώπους της και επιλογή ξενοδοχείων με σεβασμό στο περιβάλλον είναι παράγοντες που επηρεάζουν την τελική απόφαση για τον προορισμό. Επίσης οι διακοπές που συμπεριλαμβάνουν δραστηριότητες, κερδίσουν συνεχώς έδαφος. Η επιθυμία των Αυστριακών για ταξίδια και ποιοτικές διακοπές παραμένει σταθερή και δυναμική, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. Peter Laimer από τη Στατιστική Υπηρεσία της Αυστρίας (Statistik Austria). 
 
Οι νέοι – παλιοί νικητές
Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί των Αυστριακών (όσον αφορά στους αεροπορικούς προορισμούς) για το 2017, φαίνεται να παραμένουν οι νικητές του 2016, η Ελλάδα και η Ισπανία. Βουλγαρία, Κύπρος, Πορτογαλία και Μαρόκο συμπεριλαμβάνονται και πάλι στους σημαντικότερους προορισμούς ενώ Αίγυπτος και Τυνησία χάνουν έδαφος. Κάπως «διστακτικά» ξεκινούν οι κρατήσεις για Τουρκία και θα χαρούμε όταν αυτή η σημαντική από τουριστική άποψη χώρα, ανακτήσει και πάλι τη θέση που είχε πριν δύο χρόνια” τόνισε ο κ. Peterleitner. 
 
Όσον αφορά στους οδικούς προορισμούς, παραμένουν δημοφιλείς η Κροατία και η Ιταλία ενώ ανοδική τάση διαγράφεται και για υπερπόντια ταξίδια προς Βόρεια Αμερική, Δομινικανική Δημοκρατία, Μαλβίδες, Ταυλάνδη, Κούβα και Μαυρίκιο. 
 
Η κρουαζιέρα συνεχίζει και το 2017 την ανοδική της πορεία όπως επίσης και τα ταξίδια πόλεων και μικρής διάρκειας.

 

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024