Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςCLIA: Θετικές οι εκτιμήσεις για την κρουαζιέρα το 2017
Κρουαζιέρα

CLIA: Θετικές οι εκτιμήσεις για την κρουαζιέρα το 2017

Η βιομηχανία της κρουαζιέρας συνεχίζει να δίνει το «παρών» και να ανταποκρίνεται ένθερμα στην ζήτηση του σημερινού ταξιδιώτη, πράγμα που επιφέρει σταθερή συνεχή άνοδο και ισχυρό οικονομικό αντίκτυπο σε όλο τον κόσμο.

Η Διεθνής Ένωση Κρουαζιερόπλοιων (CLIA) προέβλεψε πως περισσότεροι από 25,3 εκατομμύρια άνθρωποι πρόκειται να πάνε διακοπές σε κρουαζιέρα μέσα στο 2017. Αυτή η τεράστια άνοδος στον αριθμό των ενδιαφερομένων για την κρουαζιέρα θα υποστηριχθεί από την προσθήκη 26 νέων πλοίων που θα πλέουν στους ωκεανούς και τα ποτάμια. Τα νέα δρομολόγια που θα υπάρχουν θα είναι εξατομικευμένα για τον κάθε επιβάτη, και με αυτόν τον τρόπο θα εντείνουν το ενδιαφέρον τους περισσότερο. Η βιομηχανία της κρουαζιέρας συνεχίζει να δίνει το «παρών» και να ανταποκρίνεται ένθερμα στην ζήτηση του σημερινού ταξιδιώτη, πράγμα που επιφέρει σταθερή συνεχή άνοδο και ισχυρό οικονομικό αντίκτυπο σε όλο τον κόσμο, ανέφερε η πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της CLIA, κ. Cindy D’Aoust σε δήλωσή της. “Ο τομέας της κρουαζιέρας ανταποκρίνεται στην παγκόσμια ζήτηση και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι τόσο από το βραχυπρόθεσμο όσο και από το μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα“, είπε χαρακτηριστικά.
 
Η βιομηχανία της κρουαζιέρας έφτασε τα $117 δισεκατομμύρια το 2015 σε ότι αφορά στις παγκόσμιες δαπάνες. Αυτό είναι σχεδόν ίσο με το να κέρδισαν 956.597 εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης, 38 δις δολάρια. Το προηγούμενο έτος (2014), 939.232 εργαζόμενοι έβγαλαν 39,3 δισεκατομμύρια δολάρια και ο συνολικός οικονομικός αντίκτυπος ήταν 119,9 δις $.
 
Σύμφωνα με τους ειδικούς, αν τα γεωπολιτικά γεγονότα στην Ευρώπη σταματήσουν, η καλοκαιρινή σεζόν του 2017 εκτός ΗΠΑ, έχει την ευκαιρία να είναι επιτυχημένη. Αυτό που θα φέρει την κρουαζιέρα σε άσχημη κατάσταση είναι η τυχόν οικονομική επιβράδυνση, τα όποια γεωπολιτικά γεγονότα και η ενίσχυση του δολαρίου.
 
Ο πρόεδρος της MSC Cruises, Roberto Fusaro, είπε ότι υπάρχει ένα αυξανόμενο ενδιαφέρον στη βόρεια Ευρώπη, μαζί με την περιοχή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ως κάτι νέο, πέρα από την συνηθισμένη πλέον Καραϊβική.
 
Η CLIA προσδιόρισε τις τρεις κορυφαίες τάσεις για το 2017:
  • Αυξημένη δημοτικότητα της κρουαζιέρας από Millennials και ταξιδιώτες της γενιάς Χ
  • Αυξημένη χρήση των ταξιδιωτικών πρακτόρων
  • Αυξημένη ζήτηση για κρουαζιέρες σε ποτάμια
Οι ταξιδιώτες πλέον αποκομίζουν το βέλτιστο από το ταξίδι τους περισσότερο από ποτέ και θέλουν χρόνο για να περάσουν τις διακοπές τους με την οικογένεια και τους φίλους τους.

 

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024