Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΣυνεργασία της EGYPTAIR με το Μουσείο Mohammed Ali της Καβάλας
Αεροπορικές εταιρείες

Συνεργασία της EGYPTAIR με το Μουσείο Mohammed Ali της Καβάλας

Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να 'μυηθούν' στο μαγικό κόσμο των αεροπλάνων, από τον εθνικό αερομεταφορέα της Αιγύπτου, την EGYPTAIR και να γνωρίσουν τον ηγεμόνα της χώρας, την ιστορία και τον πολιτισμό της.

Τα φετινά Χριστούγεννα, ο Mohammed Ali έφερε στη γενέθλια πόλη του, την Καβάλα, δώρα για τα μικρά παιδιά. Από τις 21 Δεκεμβρίου έως τις 4 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο της συνεργασίας της EGYPTAIR και του Μουσείου Mohammed Ali της Καβάλας, πραγματοποιείται μία σειρά εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους στο χώρο του μουσείου. Οι επισκέπτες έχουν  την ευκαιρία να “μυηθούν” στο μαγικό κόσμο των αεροπλάνων, από τον εθνικό αερομεταφορέα της Αιγύπτου, την EGYPTAIR και να γνωρίσουν τον ηγεμόνα της χώρας, την ιστορία και τον πολιτισμό της.

Στον χώρο του ανδρωνίτη, πραγματοποιείται για τα παιδιά μία έκθεση από μινιατούρες αεροπλάνων της EGYPTAIR, ενώ παράλληλα προβάλλονται φωτογραφίες από τα πρώτα επιβατικά αεροπλάνα που κυκλοφόρησαν μέχρι και τα πιο σύγχρονα. Στον ίδιο χώρο και για την καλύτερη γνωριμία με την κουλτούρα και τον πολιτισμό της Αιγύπτου, φιλοξενείται έκθεση με θέμα “Η Αίγυπτος από ψηλά”, στην οποία προβάλλονται εναέριες φωτογραφίες από ιστορικά μνημεία και τοπία της χώρας. Επιπλέον, δίνονται δώρα στα μικρά παιδιά, ενώ θα γίνει κλήρωση για δύο εισιτήρια με προορισμό την Αίγυπτο και διαμονή σε κεντρικό ξενοδοχείο με δύο διανυκτερεύσεις.

Η οικία του Mohammed Ali βρίσκεται στη χερσόνησο της Παναγίας, στην παλιά πόλη της Καβάλας. Ο δημιουργός της σύγχρονης Αιγύπτου γεννήθηκε και έζησε στην Καβάλα μέχρι την ηλικία των τριάντα χρόνων. Η φερόμενη ως οικία της οικογένειας του, κατασκευάστηκε μεταξύ 1780 και 1790, με εμβαδόν 330 τ.μ., και θεωρείται ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά δείγματα της οθωμανικής αρχιτεκτονικής του δέκατου όγδοου αιώνα στην Ελλάδα. Στόχος του ΜΟΧΑ είναι η έρευνα της κοσμικής ιστορίας του ισλαμικού πολιτισμού και η προώθηση του διαπολιτισμικού διαλόγου ανάμεσα στην Ελλάδα, τις χώρες της Μεσογείου και τον ισλαμικό κόσμο.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024