Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αερομεταφορές

H Airbus αποφάσισε τη μείωση της παραγωγής του προβληματικού Α380 το 2017-18

Θοδωρής Κουμέλης - 30 Δεκέμβριος 2016, 10:05

Το A380 είναι ένα 'τεχνικό θαύμα' που αγαπήθηκε από τους επιβάτες, όμως για τις αεροπορικές εταιρείες ενέχει αρκετά μεγάλο ρίσκο σχετικά με τη δυνατότητά του να γεμίζει κάθε φορά με επιβάτες.


Η Airbus πρόσφατα ανακοίνωσε ότι καθυστερήσουν την παράδοση 12 τζετ τύπου superjumbo A380 κατά ένα χρόνο, τα οποία είχαν προγραμματιστεί να παραδοθούν στην Emirates το 2017 και το 2018.

Τον Ιούλιο του 2016 η κατασκευάστρια εταιρεία αεροσκαφών είχε ανακοινώσει ότι θα μειώσει την παραγωγή του τζετ A380 από 27 σε 12 τον χρόνο, για το 2018.

Σύμφωνα με μελέτη, η ζήτηση για το τετρακινητήριο αεροσκάφος της Airbus, το A380, είναι συγκριτικά χαμηλότερη από τα δικινητήρια τζετ της Airbus, που είναι αρκετά φθηνότερα από τα superjumbo.

Τα superjumbo jets εμφανίστηκαν στους αιθέρες το 2007 και από τότε η Airbus χάνει χρήματα, με την κατασκευή κάθε τέτοιου τύπου αεροσκάφους. Σύμφωνα με τον Tom Williams, Chief Operating Officer της εταιρείας, η παραγωγή του Α380 θα μπορούσε να αποδειχθεί ένα λάθος και ποτέ δε θα είναι επικερδής.

Σύμφωνα με τον αναλυτή αερομεταφορών, Howard Wheeldon, το A380 είναι ένα τεχνικό θαύμα που αγαπήθηκε από τους επιβάτες, όμως για τις αεροπορικές εταιρείες ενέχει αρκετά μεγάλο ρίσκο σχετικά με τη δυνατότητά του να γεμίζει κάθε φορά με επιβάτες.

Στελέχη της Airbus δήλωσαν επίσης ότι θα προσπαθήσουν να κάνουν όσο πιο πολλές περικοπές μπορούν στα κόστη κατασκευής, ώστε να ισοσταθμίσουν την αργοπορία στην παράδοση των τζετ.

Σύμφωνα με πηγές, η καθυστέρηση οφείλεται στην απόδοση των κινητήρων, που κατασκευάζονται από τη Rolls Royce. Η κακή απόδοση των κινητήρων της Rolls Royce ανάγκασε τον Sir Tim Clark της Emirates να προειδοποιήσει την Airbus για τα “τεχνικά ζητήματα”, τα οποία χρειάζεται να αντιμετωπιστούν πριν την παράδοση των τζετ A380.

Για το λόγο αυτό η Airbus αναβάλει την παράδοση 12 αεροσκαφών A380 της Emirates για τα επόμενα δύο χρόνια. Έξι παραδόσεις των Α380 θα αναβληθούν από το 2017 στο 2018 και τα επιπλέον έξι που ήταν να παραδοθούν το 2018, θα μετακινηθούν για το 2019.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Tourism Lobby

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top