Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Περιφέρεια

Ανάπτυξη τουριστικών σχέσεων μεταξύ Καλαμάτας και νοτίου Πελοποννήσου με την περιοχή Qinghai της Κίνας

Τατιάνα Ρόκου - 30 Δεκέμβριος 2016, 12:19

Αντιπροσωπεία από την επαρχία Qinghai της Κίνας επισκέφθηκε το Δημαρχείο Καλαμάτας με σκοπός την ανάπτυξη σχέσεων μεταξύ Καλαμάτας και νοτίου Πελοποννήσου με την περιοχή Qinghai. Οι Κινέζοι εκπρόσωποι θέλουν να συζητήσουν και να προχωρήσουν σε συνεργασία σε ζητήματα τουρισμού, ενώ ενδιαφέρονται και για επενδύσεις στην περιοχή.


Το Δημαρχείο Καλαμάτας επισκέφθηκε την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου αντιπροσωπεία από την επαρχία Qinghai της δυτικής Κίνας, αποτελούμενη από υψηλόβαθμα στελέχη της Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης της επαρχίας αυτής και το δήμαρχο της πόλης Golmud, τα μέλη της οποίας συναντήθηκαν με τον δήμαρχο της πόλης κ. Π. Νίκα. Στο πλαίσιο της συνάντησής τους με τον δήμαρχο, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση των περιοχών Καλαμάτας και επαρχίας Qinghai, αντιστοίχως, και ακολούθησε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Νίκας δήλωσε: “Πρόκειται για μία περιοχή, η οποία έχει έκταση περίπου 700.000 τετρ. χιλιομέτρων, δηλαδή περίπου 5 φορές η Ελλάδα. Σκοπός της προγραμματισμένης επίσκεψης ήταν η ανάπτυξη σχέσεων μεταξύ Καλαμάτας και νοτίου Πελοποννήσου με την περιοχή Qinghai. Θέλουν να συζητήσουν και να προχωρήσουμε σε συνεργασία, σε ζητήματα τουρισμού και εξαγωγών γεωργικών προϊόντων. Ενδιαφέρονται, επίσης, για επενδύσεις στην περιοχή μας.

Η συνάντηση θα έχει και συνέχεια, καθώς προγραμματίζεται να γίνει στην Καλαμάτα μία ημερίδα με επιχειρηματίες και από τις δύο πλευρές. Τότε θα δώσουν και συνέντευξη. Λυπούνται γιατί δεν έχουν σήμερα να πουν κάτι το χειροπιαστό. Η συζήτηση ήταν διερευνητική, αλλά σύντομα θα έχουμε συζήτηση και επί της ουσίας.

Καλό είναι που υπάρχει αυτή η κινητικότητα. Εύχομαι η διεθνής κατάσταση να ευνοήσει τέτοιες συνεργασίες”.

Εκσυγχρονισμό του αεροδρομίου ζητά ο Δήμος


Ακόμη, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, το αεροδρόμιο πρέπει άμεσα να εκσυγχρονιστεί. Το αίτημα αυτό ήταν και ανάμεσα στα αιτήματα του Δήμου Καλαμάτας προς τον πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα, που επισκέφθηκε πρόσφατα την περιοχή. Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή της Καλαμάτας, το αεροδρόμιο πρέπει άμεσα να εκσυγχρονιστεί. Αυτή τη στιγμή κατεβαίνουν ανά ώρα δύο μεγάλα αεροπλάνα και θα πρέπει να μπορούν να κατεβαίνουν τέσσερα, καθώς ο αερολιμένας εξυπηρετεί όλη τη νότια Πελοπόννησο. Σε πρώτη φάση, χρειάζονται υπάλληλοι και ορισμένα έργα υποδομής, όπως μεγαλύτεροι χώροι στάθμευσης αεροσκαφών.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Sine ira et studio (ή -τουριστικά- αμερόληπτα)

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top