Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αερομεταφορές

Μεθυσμένοι πιλότοι εν μέσω εορτών, σε Καναδά και Ινδονησία

Βίκυ Καραντζαβέλου - 02 Ιανουάριος 2017, 15:30

Μετά το συμβάν σε αεροδρόμιο της Ινδονησίας στις 28 Δεκεμβρίου, ένας ακόμη πιλότος απομακρύνθηκε από τα καθήκοντά του καθώς βρέθηκε μεθυσμένος λίγο πριν απογειώσει ένα Boeing 737 στον Καναδά.


Ένας 37χρονος πιλότος της αεροπορικής εταιρείας Sunwing συνελήφθη, καθώς βρέθηκε ότι ήταν μεθυσμένος και επρόκειτο να απογειώσει αεροσκάφος Boeing 737 από το αεροδρόμιο του Calgary στον δυτικό Καναδά προς το Cancun του Μεξικό, με 99 επιβάτες και άλλα πέντε μέλη πληρώματος.

Πριν από την αναχώρηση της πτήσης, το προσωπικό στις θύρες επιβίβασης και μέλη του πληρώματος παρατήρησαν ότι ο πιλότος “συμπεριφερόταν παράξενα”, προτού “εξαφανιστεί μέσα στο κόκπιτ”. Το πλήρωμα ειδοποίησε αμέσως τις αρχές.

Ο πιλότος κατόπιν “οδηγήθηκε συνοδευόμενος εκτός του αεροσκάφους και τέθηκε υπό κράτηση από την αστυνομία του Calgary”, ανέφερε ανακοίνωση της καναδικής αστυνομίας. Οι αρχές διευκρίνισαν πως ο πιλότος είχε στον οργανισμό του επίπεδο αλκοόλ υπερτριπλάσιο του επιτρεπόμενου (0,08% στον Καναδά) δύο ώρες μετά τη σύλληψή του.

Εν τω μεταξύ, η low cost αεροπορική εταιρεία της Ινδονησίας Citilink (που ανήκει στην Garuda Indonesia) απέλυσε τον πιλότο που εμφανίστηκε μεθυσμένος πριν πιλοτάρει ένα τζετ A320 με 154 επιβαίνοντες στις 28 Δεκεμβρίου, από το αεροδρόμιο της Surabaya προς την Jakarta στην Ινδονησία.

Οι επιβάτες του αεροσκάφους υποπτεύθηκαν ότι ο πιλότος ήταν είτε μεθυσμένος είτε υπό την επήρεια ναρκωτικών, καθώς στις ανακοινώσεις τους εμφάνιζε ασταθή ομιλία και τραύλιζε. Για το λόγο αυτό ζήτησαν αλλαγή του, ενώ κάποιοι αποφάσισαν να εγκαταλείψουν το αεροπλάνο. Μια ώρα πριν την προγραμματισμένη αναχώρηση η εταιρεία άλλαξε τον πιλότο, αλλά αρκετοί επιβάτες αποφάσισαν να μην ταξιδέψουν με την ίδια αεροπορική εταιρεία μετά το περιστατικό.
 
Λόγω του γεγονότος αυτού άλλα δύο ανώτατα στελέχη της αεροπορικής εταιρείας αναγκάστηκαν να παραιτηθούν.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Sine ira et studio (ή -τουριστικά- αμερόληπτα)

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top