Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΧάος στα αμερικανικά αεροδρόμια από κατέρρευση του κεντρικού Η/Υ ελέγχου διαβατηρίων
Αεροδρόμια

Χάος στα αμερικανικά αεροδρόμια από κατέρρευση του κεντρικού Η/Υ ελέγχου διαβατηρίων

Μεταξύ των αεροδρομίων που επηρεάστηκαν ήταν τα διεθνή αεροδρόμια στη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες, το Μαϊάμι, τη Βοστόνη και την Ατλάντα.

Τεχνικό πρόβλημα χθες, Δευτέρα 2 Ιανουαρίου, στον κεντρικό υπολογιστή της Υπηρεσίας Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων (U.S. Customs and Border Protection) των ΗΠΑ δημιούργησε μεγάλες ουρές στα σημεία ελέγχου διαβατηρίων των αμερικανιών αεροδρομίων, πρόβλημα το οποίο λύθηκε μετά από τέσσερις ώρες.

Η διακοπή κράτησε από τις 5:00 μ.μ. έως τις 9:00 π.μ. περίπου ώρες Νέας Υόρκης (12:00 μεσάνυχτα έως 4:00 μ.μ. ώρα Ελλάδας), ενώ όλα τα αεροδρόμια έχουν πλέον επανασυνδεθεί με το σύστημα.

Μεταξύ των αεροδρομίων που επηρεάστηκαν ήταν τα διεθνή αεροδρόμια στη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες, το Μαϊάμι, τη Βοστόνη και την Ατλάντα.

“Η Υπηρεσία Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων (CBP) αντιμετώπισε μια προσωρινή διακοπή λειτουργίας στα συστήματα επεξεργασίας της σε διάφορα αεροδρόμια σήμερα από τις 17:00 EST έως τις 21:00 EST. Όλα τα αεροδρόμια βρίσκονται πλέον σε κανονική λειτουργία”, αναφέρει ανακοίνωση της υπηρεσίας. “Η CBP ανέλαβε άμεση δράση για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα και τα στελέχη της CBP συνέχισαν να επεξεργάζονται τις διελεύσεις διεθνών ταξιδιωτών μέσω εναλλακτικών διαδικασιών στα αεροδρόμια που αντιμετώπισαν τη διακοπή. Οι ταξιδιώτες σε ορισμένα σημεία εισόδου αντιμετώπισαν περισσότερο από το συνηθισμένο χρόνο αναμονής, καθώς οι υπάλληλοι της CBP εξυπηρετούσαν τους ταξιδιώτες όσο το δυνατόν γρηγορότερα, διατηρώντας παράλληλα τα υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας.

Κατά τη διάρκεια της τεχνολογικής διακοπής, η CBP είχε πρόσβαση στις σχετικές βάσεις δεδομένων εθνικής ασφάλειας και όλοι οι ταξιδιώτες ελέγχθηκαν σύμφωνα με τα πρότυπα ασφαλείας. Αυτήν τη στιγμή, δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η διακοπή παροχής υπηρεσίας ήταν κακόβουλο χαρακτήρα”, σημείωσε η υπηρεσία.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024