Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣε σπιράλ βίας η Τουρκία – Μπορεί να επωφεληθεί τουριστικά η Ελλάδα;
Τάσεις

Σε σπιράλ βίας η Τουρκία – Μπορεί να επωφεληθεί τουριστικά η Ελλάδα;

Ειδικοί με τους οποίους συνομιλεί η βελγική εφημερίδα 'De Morgen' σε κεντρικό πρωτοσέλιδο θέμα της με τίτλο 'Σε σπιράλ βίας η Τουρκία' εμφανίζονται απαισιόδοξοι για το μέλλον της χώρας, που πλέον χαρακτηρίζουν 'μη ασφαλή'. Εκτιμάται ότι οι τρομοκράτες θα στρέψουν πιθανότατα τα βέλη τους προς την τουρκική Ριβιέρα, προκειμένου να καταφέρουν ένα συντριπτικό πλήγμα στον τουρκικό τουρισμό.

Τις επιπτώσεις για τον τουρισμό της Τουρκίας από την τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη διερευνά η βελγική εφημερίδα “De Morgen” σε κεντρικό πρωτοσέλιδο θέμα της υπό τον τίτλο “Σε σπιράλ βίας η Τουρκία”.

Όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, σημειώνεται ειδικότερα ότι από τη στιγμή που η Τουρκία έχει περιέλθει σε ένα σπιράλ βίας, τίποτα δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα παραμείνουν αλώβητες οι τουριστικές περιοχές της τουρκικής Ριβιέρας. Αφού αναφέρεται εκτενώς στην αιματηρή επίθεση, η εφημερίδα εκφράζει την άποψη ότι η τουρκική κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να κάνει πολλά για να αποτρέψει παρόμοιες επιθέσεις.

Ειδικοί με τους οποίους συνομιλεί η εφημερίδα, όπως ο καθηγητής διεθνών σχέσεων Dirk Rohtus, εμφανίζονται απαισιόδοξοι για το μέλλον της χώρας, την οποία πλέον χαρακτηρίζουν “μη ασφαλή”. “Οι τρομοκράτες θα στρέψουν πιθανότατα τα βέλη τους προς την τουρκική Ριβιέρα”, εκτιμά ο Φλαμανδός καθηγητής, “προκειμένου να καταφέρουν ένα συντριπτικό πλήγμα στον τουρκικό τουρισμό”.

Επισημαίνεται, τέλος, πως το βελγικό Υπουργείο Εσωτερικών αναμένεται να αποφασίσει κατά πόσον είναι σκόπιμο να εκδοθεί αρνητική ταξιδιωτική οδηγία για την Τουρκία. Κάτι τέτοιο μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις, υπογραμμίζει η εφημερίδα, καθώς ήδη αυτό το καλοκαίρι οι κρατήσεις προς την Τουρκία εμφανίζονται μειωμένες κατά 30%. Ως εκ τούτου, καταλήγει, “τυχόν αρνητική ταξιδιωτική οδηγία θα μπορούσε να σημάνει το τέλος της Τουρκίας ως χώρας διακοπών”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024