Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Επενδύσεις

Νέο παραθαλάσσιο mega-project στο Ντουμπάι

Θοδωρής Κουμέλης - 04 Ιανουάριος 2017, 11:24

Το νέο σχέδιο θα θα περιλαμβάνει σχεδόν 1.400 θέσεις ελλιμενισμού για πολυτελή γιωτ (ανεβάζοντας έτσι τη συνολική χωρητικότητα του προορισμού σε 4.400), λιμένα κρουαζιερόπλοιων και τερματικό σταθμό, με δυνατότητα να φιλοξενήσει έως και 6.000 επιβάτες ταυτόχρονα.


Το Ντουμπάι συνεχίζει να επενδύει στην τουριστική αγορά και επιβεβαιώνει τη θέλησή του να τοποθετηθεί μεταξύ των κορυφαίων λιμανιών του κόσμου. Η κυβέρνηση του Ντουμπάι μόλις ανακοίνωσε την κατασκευή του Dubai Harbour, ενός πραθαλάσσιου προορισμού στην περιοχή Mina Al Seyahi, μεταξύ των Jumeirah Beach Residence και Palm Jumeirah.

Το νέο σχέδιο θα αναπτυχθεί από την εταιρεία Meraas και θα περιλαμβάνει σχεδόν 1.400 θέσεις ελλιμενισμού για πολυτελή γιωτ (ανεβάζοντας έτσι τη συνολική χωρητικότητα του προορισμού σε 4.400), λιμένα κρουαζιερόπλοιων και τερματικό σταθμό, με δυνατότητα να φιλοξενήσει έως και 6.000 επιβάτες ταυτόχρονα.

Θα περιλαμβάνει επίσης την κατασκευή ενός πύργου 135 μέτρων με την ονομασία Dubai Lighthouse, ο οποίος θα διαθέτει, μεταξύ άλλων, ξενοδοχείο και κέντρο παρατήρησης. Ακόμη, θα δημιουργηθούν ξενοοδοχεία (συμπεριλαμβανομένης και μονάδας με άμεση πρόσβαση στο θαλάσσιο μέτωπο, επιτρέποντας έτσι στους ενοίκους να φτάνουν απευθείας μέσω θαλάσσης), κατοικίες, εμπορικό κέντρο, θέατρο και μια σειρά από εστιατόρια και καφέ.Το νέο σχέδιο είναι τμήμα της πρωτοβουλίας “Dubai Tourism Vision 2020”, η οποία έχει ως στόχο την προώθηση του τουρισμού και της ενίσχυση της θέση του Ντουμπάι μεταξύ των κορυφαίων προορισμών παγκοσμίως. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2016 το Ντουμπάι υποδέχθηκε περίπου 650.000 επιβάτες από τον θαλάσσιο τουρισμό.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Tourism Lobby

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top